avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara-sfat urgent va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara-sfat urgent va rog

Buna ziua.
Cum se procedeaza cu pensia alimentara daca locul de munca e schimbat iar salariu e foarte mic?Se plateste aceeasi treime din salariul anterior?
Ce se intampla daca nu am din ce sa platesc pensia?(salariul se duce numai pe chirie si nimic altceva)
Are dreptul sa-mi interzica sa mai vad copilul daca nu i-am dat pensia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 11:45, 21 Noiembrie 2011
Nu are dreptul nimeni sa va interzica sa va vedeti copilul,daca acest aspect este consfintit printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
In ceea ce priveste cuantumul pensiei de intretinere datorata minorului,daca acest aspect este de asemenea stabilit printr-o hotarare judecatoreasca se retine din veniturile dvs.nete,indiferent de cuantumul acestora,in procentul stabilit de instanta de judecata.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Nu are dreptul sa-mi interzica sa vad copilul dar o face,in acea hotarare judecatoreasca era stabilit ca parintele care nu are custodia sa stea 2 week pe luna si jumatate din vacante;si totusi se intampla.
Iarasi intreb ce se intampla daca nu am din ce sa platesc pensia alimentara?Desi anul acesta nu figurez ca as lucra undeva pana acum 1 luna am platit pensia alimentara.
In cazul neplatii pensiei de intretinere partea vatamata poate formula plangere penala pentru neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar impăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

De asemenea si împiedicarea în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite printr-o hotarare judecatoreasca se pedepseste cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, iar impăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Multumesc!
Pentru ca aveti salariu mai mic si nu mai puteti plati pensia stabilita, va trebui sa va adresati tot instantei de judecata cu o cerere de micsorare aferent veniturilor dvs actuale

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita anonima70 anonima70 Buna ziua!As avea o intrebare:ce pot sa fac daca tata copilului nu plateste pensia alimentara de 5luni?am apelet la un mediator dar nu sta de vorba cu el,nici ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita- plangere penala danitom danitom buna seara! Nu am platit pensia alimentara din august 2010,am primit citatie acasa pt a ma prezenta la politie,nu am nici un venit si nu dispun de bani ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pentru neplata pensiei alimentare teo2304 teo2304 buna ziua, as vrea daca se poate informatii privind prescriptia pentru neplata pensiei alimentare Este cazul unei cunostinte care in timpul facultatii a avut ... (vezi toată discuția)