avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Activitate rodicamaries

Activitate rodicamaries

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil 2013
O să fac această sesizare, dar în cadrul AJPS Maramures, el e singurul jurist,toate funcţionarele, până şi directorul ne-a spus că el e cel care stăpâneşte legea şi el e singurul în măsură să decidă dacă mă incadrez cu dosarul sau nu. În acest caz mai rezolv ceva?
Bună ziua. Din păcate am născut în data de 14 aprilie, de urgenţă, la 37 de săptămâni. Am pus la dosar ieşirea din spital în care se specifică data prezumată a naşterii, am pus copie de pe carnetul gravidei şi am dus adeverinţă de la medicul de ginecolog, şi azi m-a sunat juristul şi m-a anunţat că dosarul meu a fost respins, pentru că naşterea la 37 de săptămâni nu e naştere înainte de termen. M-a "ameninţat" oarecum, că nu rezolv nimic în instanţă, că toate cazurile de acest gen au fost câştigate de dânşii. Eu una simt că mi se ia un drept aşa pe faţă. Ce mă sfătuiţi?
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Deci sa inteleg ca, as beneficia de Cic in cazul in care nasterea ar fi in mai sau inainte de 37 de saptamani, acuma as mai avea o intrebare: la ce se refera legea cand zice "eliminarea spontana a fatului"? Se refera la nastere naturala? pentru ca eu o sa nasc prin cezariana, cum am nascut si ultima data.
Buna seara. revin din nou cu problemele mele.
Dupa ecograful de saptamana trecuta, medicul a stabilit ca sarcina are acum 25 de saptamani, ceea ce inseamna ca am DPN (data probabila a nasterii) 03.05.2014. Recapitulez ca sa nu fiti nevoiti sa cititi in spate: sunt angajata din 17.06.2013. Iinainte de aceasta data nu am lucrat (decat o luna in perioada 10.10.2012-10.11.2012, si atunci cu jumatate de norma ).
Am fost la serviciul public pt asistenta sociala(sau cum ii zice), cel putin acolo am dus si celelalte dosare de CIC, si cand le-am spus cazul meu, eu l-am considerat pe muchie de cutit, pentru ca am 0 sanse sa nasc in mai, fiind a treia sarcina, si sarcina cu probleme, le-am argumentat cu oug 111/2010, art 4 al.4, la care mi s-a raspuns foarte direct ca daca nasc in mai beneficiez, daca nasc in aprilie NU !!!
I-am explicat domnului jurist cum sta treaba, si ca o sa duc o declaratie a medicului ginecolog, in cazul in care nasterea va avea loc la 37, 38, 39 de saptamani. Raspunsul a fost urmatorul: "nasterea inainte de termen este la 7 luni doamna, nu la 37 de saptamani."
Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, pentru ca la pagina 4 din acest topic, o doamna Cami 106, era exact in situatia mea, doar ca pe anul 2013, si domnul avocat Valeriu ii spunea ca :
Nastere inainte de termen = nastere prematura. Pe cand juristul nu e de acord cu aceasta afirmatie.

Va multumesc frumos.
Multumesc mult pentru lamuriri.
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Nu vreau sa va supar, dar oare n-ati citit cu atentie? sunt angajata din 15 iunie nu din luna mai. Atunci lunile eligibile pentru CIC ar fi iunie 2013- mai 2014, nu?
In luna iunie 2013 eram casnica.
Imi cer scuze daca gresesc.
Lamuriti-ma va rog.
Buna ziua. Sunt angajata din data de 15 iunie 2013, iar data nasterii e undeva in 25 aprilie, sa inteleg ca nu beneficiez de maternitate. Dar daca data probabila a nasterii ar fi 2 mai, as beneficia(cu declaratia medicului ginecolog)? Fiind vorba de cateva zile ma gandesc ca nu-s lucrurile atat de exacte.