avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate alina1111

Activitate alina1111

@Vilb La banca nu am declarat eu ca el e in intretinerea mea. Concluzia asta au tras-o cei de la banca, DUPA ce l-au verificat daca figureaza la Fisc cu venituri. Nimeni nu da credit fara verificari riguroase. Va multumesc!
@tudorvaleriu Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Totusi, de unde reiese ca inregistreaza venit daca el nu este angajat la firma sa. Profitul firmei este reinvestit anual in firma. E ilegal din cite stiu sa iei din banii firmei si sa-i folosesti in interes personal (de ex. sa platesti o consultatie la medic), chiar daca esti administrator de firma. Insist sa clarific aceasta situatie in contextul in care anul trecut am facut un credit pe numele meu si banca a considerat ca sotul meu este in intretinerea mea, nefiind angajat, chiar daca figureaza ca administrator de firma. Adica fiecare institutie interpreteaza legislatia dupa cum ii convine?
Eu sint salariata la o companie mare. Sotul meu este administrator de firma mica, are citiva oameni angajati la firma lui, dar el nu figureaza ca angajat in propria firma, este doar administrator. Poate in aceste conditii sotul sa beneficieze de calitatea de coasigurat pe asigurarea mea de sanatate, in cadrul companiei la care lucrez eu? Luind in considerare aceasta situatie, pot eu beneficia de deducere la plata impozitului, rezultind de aici ca eu il intretin? Va multumesc mult.
Sint absolventa a unei scoli postliceale sanitare, specializarea asistent medical generalist si astept sa primesc diploma de calificare. Intentionez sa deschid un centru de consiliere pre- si post- natala care sa ofere femeilor insarcinate si partenerilor acestora: informatii despre sarcina, nastere, ingrijirea si alaptarea nou-nascutului, gimnastica prenatala si de recuperare dupa nstere, notiuni de igiena. Prescrierea de medicamente sau efectuarea de proceduri medicale invazive nu fac obiectul acestui centru. Va fi incheita o colaborare permanenta cu medici si psihologi. Detin deja un SRL, dar are alt obiect de activitate. Intrebarile mele sint urmatoarele:

1. Ce aprobari trebuie obtinute pentru deschiderea unui asfel de centru si daca sint anumite conditii care trebuie respectate?
2. Care este codul CAEN pt desfasurarea acestor activitati? 8690 - Activitati referitoare la sanatatea umana este potrivit? Pot desfasura in continuare activitatea anterioara deschiderii acestui centru sau trebuie sa infiintez alta firma cu obiect unic de activitate ingrijirea sanatatii umane.
3. Ce legi guverneaza activitatea dintr-un un astfel de centru?
4. Este obligatorie angajarea unui medic? As prefera un contract de colaborare cu el.

Va multumesc!