avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate CISYK

Activitate CISYK

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Am uitat sa specific faptul ca sunt plutonier major in rezerva daca cumva conteaza, oricum ar fi va multumesc pentru raspunsurile prompte si pentru seriozitatea de care dati dovada. Sunteti cu adevarat un site de profesionisti.
In cele 4 luni ma aflam in cautarea unui loc de munca. Mentionez ca nu am fost in evidenta Oficiului pentru ocuparea unui loc de munca si nici in somaj. Oare se poate sa platesc pentru cele 4 luni nelucrate?
Am inteles ca, conform noii legi se poate beneficia de concediu de maternitate daca ai 12 luni minim in 24, insa nu stiu cum este de aceea am apelat la dv As dori sa ma ajutati sa inteleg, paragraful urmator de la conditii speciale "Perioade asimilate: in situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioade asimilate, fara venituri aferente acestora, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei.Daca o persoana realizeaza venituri pe o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.in cazul in care, in urma acestui calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei."
Intrebarea este daca ma mai angajez in lunile octombrie si noiembrie part-time pot beneficia de concediu de maternitate? Nu mi se pare corect sa fii in campul muncii atatia ani si cand se intampla sa schimbi locul de munca si ai o pauza de 4 luni sa nu mai beneficiezi de nimic, practic asa s-a intamplat sa fie. Nu exista chiar nici o portita?
Va multumesc
Am perioade asimilate in iunie-august 2012. In anul 2013 nu am. Va rog sa imi spuneti cum e cu cele 12 luni in 24, nu asa ar trebui sa se aplice? Dar daca ma mai angajez cu un contract part time pt a ma incadra la perioade asimilate in luna octombrie si noiembrie, voi beneficia?
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt insarcinata si in luna noiembrie ar trebui sa nasc. Problema este ca mi-am dat demisia de la fostul loc de munca in15 februarie 2012 unde am lucrat 5 ani fara intrerupere. In 15 martie m-am angajat la o firma pana in 20 august intre timp in perioada iunie-octombrie am lucrat si part time, dupa care din noiembrie s-a inchis activitatea fiind cu caracter sezonier. Din aprilie 2013 si pana voi naste voi munci. Pot beneficia de concediu de maternitate?