avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate dragospako

Activitate dragospako

Răspuns la discuția OUG 9/2013 Modificata
In cazul masinii am renuntat la masina in favoarea mamei,dar succesiunea n-a inclus numai masina ,asa ca normal ca s-a facut partaj fiind 3 mostenitori.E mai complicat , dar eu am pus alta intrebare ,ma puteti ajuta sau nu ?Nu are legatura cu partajul(in urma succesiunii),legea spune clar: se anuleaza punctul F din art.8 pentru ca se face discriminare intre diferite grupuri sociale : adica divortati cu partaj facut de buna voie pe cale amiabila sau judecatoreasca si restul cetatenilor...tata a decedat deci ei nu s-au separat in urma divortului ! Iar aceeasi lege spune clar ca daca masina e dobandita prin mostenire nu se mai plateste timbru de mediu (si articolul asta nu l-au mai abrogat).Poate cineva sa-mi raspunda la intrebare va rog : Trebuie sau nu platit timbru de mediu???
Răspuns la discuția OUG 9/2013 Modificata
Am renuntat la mostenire si eu si sora mea , da am renuntat la partile noastre ! Partajul se face automat !
Buna ziua, referitor la Oug 9 /2013 completata , m-am lovit de curand de urmatoarea interpretare a celor de la ANAF : In aceasta ordonanta exista articolul 8 , litera F ,care face referire la scutirea de plata a timbrului de mediu daca autoturismul este obtinut in urma partajului.ei bine aceasta litera a fost abrogata , dar ei cand spun partaj , se refera strict la partajul in urma divortului(desfacerea casatoriei)...si acum sa va spun problema mea : tata a decedat si am deschis succesiunea ,printre altele pentru o masina ; suntem trei mostenitori :eu,mama si sora mea.S-a facut partaj(succesoral) si de buna voie eu si sora mea am renuntat la partile noastre in favoarea mamei.Acum mama vrea sa inmatriculeze masina , pe numele ei ,iar ANAF o pune sa plateasca taxa de mediu,pentru ca ei interpreteaza cuvantul ''partaj'' ca si cum ar fi facut in urma ''divortului...aceeasi lege,la ARTICOLUL 8 ,litera E , spune clar ca autoturismele citez :''dobândite prin moştenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii'' sunt scutite de plata aceastei taxe .
INTREBARE : CE POATE FACE MAMA MEA , CA CEI DE LA ANAF SA INTERPRETEZE LEGEA CORECT SI SA NU PLATEASCA ACEASTA TAXA?VA MULTUMESC ANTICIPAT !