avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... OUG 9/2013 Modificata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

OUG 9/2013 Modificata

Buna ziua, referitor la Oug 9 /2013 completata , m-am lovit de curand de urmatoarea interpretare a celor de la ANAF : In aceasta ordonanta exista articolul 8 , litera F ,care face referire la scutirea de plata a timbrului de mediu daca autoturismul este obtinut in urma partajului.ei bine aceasta litera a fost abrogata , dar ei cand spun partaj , se refera strict la partajul in urma divortului(desfacerea casatoriei)...si acum sa va spun problema mea : tata a decedat si am deschis succesiunea ,printre altele pentru o masina ; suntem trei mostenitori :eu,mama si sora mea.S-a facut partaj(succesoral) si de buna voie eu si sora mea am renuntat la partile noastre in favoarea mamei.Acum mama vrea sa inmatriculeze masina , pe numele ei ,iar ANAF o pune sa plateasca taxa de mediu,pentru ca ei interpreteaza cuvantul ''partaj'' ca si cum ar fi facut in urma ''divortului...aceeasi lege,la ARTICOLUL 8 ,litera E , spune clar ca autoturismele citez :''dobândite prin moştenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii'' sunt scutite de plata aceastei taxe .
INTREBARE : CE POATE FACE MAMA MEA , CA CEI DE LA ANAF SA INTERPRETEZE LEGEA CORECT SI SA NU PLATEASCA ACEASTA TAXA?VA MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: dragospako , utilizator 00:18, 12 Septembrie 2013
Ati facut partaj sauati renuntat la mostenire, urmand ca mama dvs. sa mosteneasca inclusiv partea de mostenire la care ati renuntat dvs. si sora dvs.?
Am renuntat la mostenire si eu si sora mea , da am renuntat la partile noastre ! Partajul se face automat !
Daca ati renuntat la mostenire in cadrul dezbaterii succesiunii nu mai aveati ce partaj sa faceti, in urma renuntarii, mama dvs. mostenea intreaga masa succesorala.
In cazul masinii am renuntat la masina in favoarea mamei,dar succesiunea n-a inclus numai masina ,asa ca normal ca s-a facut partaj fiind 3 mostenitori.E mai complicat , dar eu am pus alta intrebare ,ma puteti ajuta sau nu ?Nu are legatura cu partajul(in urma succesiunii),legea spune clar: se anuleaza punctul F din art.8 pentru ca se face discriminare intre diferite grupuri sociale : adica divortati cu partaj facut de buna voie pe cale amiabila sau judecatoreasca si restul cetatenilor...tata a decedat deci ei nu s-au separat in urma divortului ! Iar aceeasi lege spune clar ca daca masina e dobandita prin mostenire nu se mai plateste timbru de mediu (si articolul asta nu l-au mai abrogat).Poate cineva sa-mi raspunda la intrebare va rog : Trebuie sau nu platit timbru de mediu???
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
dragospako, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog duma_alexandru duma_alexandru tata a decedat la sfarsitul lui august, anul acesta, si vreau sa deschid succesiunea pt un apartament si un autoturism mostenitori sunt: mama, eu si sora ... (vezi toată discuția)
Taxe auto BoangherMihaela BoangherMihaela buna ziua. va rog frumos sa-mi spuneti -daca in urma unei dezbateri succesorale imi revine masina decedatului eu fiind sora voi fi obligata sa pletesc acele ... (vezi toată discuția)