avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe auto

buna ziua. va rog frumos sa-mi spuneti -daca in urma unei dezbateri succesorale imi revine masina decedatului eu fiind sora voi fi obligata sa pletesc acele taxe uriase (taxa de poluare ), masina fiind deja inscrisa pe dolj si pana la data decesului circuland pe drumurile din romania? eu as fi al treilea proprietar ,in acest caz mai platesc taxa aceea uriasa de care vorbeste toata lumea? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 00:12, 25 Februarie 2013
Da daca masina a fost inmatriculata in tara inainte de 1 ian. 2007 sau daca s-a recuperat taxa.Asta doar in cazul in care transcrieti masina pe dv.
NU. Daca masina este mostenire sau partaj nu se va mai plati taxa de poluare.
Chiar daca masina este primita prin donatie sau este mostenita ,la transcrierea pe noul propietar trebuie platita taxa,daca nu s-a platit sau daca s-a recuperat.
[ link extern ]

5. La alineatul (1) al articolului 8, după litera d) se introduc două noi litere, lit. e) şi f), cu următorul cuprins:
“e) dobândite prin moştenire, în cazul în care aceasta a intervenit în intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii;
f) dobândite prin partaj. “


Mai sus aveti toata ordonanta care s-a aprobat saptamana trecuta si care va intra in vigoare pe 15 martie. Am dat copy/paste la aliniatul din ordonanta care ne intereseaza in cazul nostru.
Ordonanta emisa sapt trecuta doar modifica legea de baza asadar cautand legea de baza o gasim aici:
[ link extern ]

Alin. 8 al articolului 1 este urmatorul:
Art. 8
(1) Taxa nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt:
a) incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica;
c) confiscate sau intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului si acordate cu titlu gratuit in conformitate cu prevederile legale in vigoare;
d) destinate competitiilor sportive, definite conform prevederilor legale in vigoare.

Asadar timbrul de mediu NU se va plati pt autoturismele obtinute prin partaj sau mosteniri.
Noutatea asta e valabila doar odata cu timbrul de mediu. Pana acum intr-adevar se platea. Deci dupa 15 martie puteti sa va inmatriculati masina fara plata timbrului de mediu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste taxa de mediu pt o masina mostenita ? Jimbo Jimbo Buna seara, am nevoie de ajutorul unui cunoscator. Familia mea detine o masina din anul 2006, fiind inmatriculata in acelasi an ( nu s-a achitat taxa de mediu ... (vezi toată discuția)
Repatriere, inmatriculare masina ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua, Deoarece , am hotarit sa ma reintorc definitiv in Romania , am o intrebare la dumneavoastra , ca sa ma ajutati : - Daca ma intorc cu masina mea ... (vezi toată discuția)
Completare cerere de restituire taxa auto elina20099 elina20099 Buna ziua. Conform certificat de mostenitor , am mostenit un autoturism ,in urma decesului tatalui meu. Am gasit cerere model, catre Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)