avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate addirish

Activitate addirish

sper sa aveti dreptate, in privinta sesizarii ANRMAP si a atributiunilor acestuia. la ultima sesizare (dupa retragerea dreptului acestora de a mai da clarificari) mi-au raspuns sec ca ei nu se mai ocupa de astfel de chestiuni.
multumesc.
multumesc pentru raspunsuri, insa in zona noastra de interes, o anumita AC a permis de nenumarate ori participarea la licitatiile organizate de ea a unei filiale proprii, o parte dintre aceste proceduri fiind adjudecate de respectiva filiala. noi nu am depus niciodata vreo contestatie in acest sens la CNSC, nu am cunostinta nici sa o fi facut altii.
de aici si neincrederea mea cum ca un astfel de caz sa fie clar interpretabil drept conflict de interese. mai degraba nu...
din pacate, odata cu retragerea dreptului ANRMAP de a da raspunsuri la intrebari concrete de acest tip, nu exista decat calea contestarii. ori va imaginati probabil, ca o data intrat in 'vizorul' AC drept contestatar, urmarile 'informale' pot fi altele. exista azi, 2013, un for care sa fi preluat acea atributie de la ANRMAP? multumesc
Aveti dreptate, numai ca eu nu stiu niciun text de lege care sa reglementeze clar conflictul de interese intr-o asemenea situatie. Art. 66-70 din OG 34 nu fac referire la o situatie de acest tip - filiala a AC este ofertant la licitatia organizata de AC.
Cat priveste persoanele care detin functii de decizie in cadrul AC (declarati in fisa de date pentru aplicarea art. 691) si sunt si membri in consiliul de supraveghere ai filialei (ofertantul), aici probabil ca se poate lua in considerare art. 691. Insa practica ne arata ca acele persoane sunt 'suspendate' din functie pe perioada drularii procedurii, incat sa nu mai fie niciun conflict de interese.
As fi fost interesat de un text de lege clar, sau macar de o cazuistica similara.
o filiala (personalitate juridica) a autoritatii contractante are dreptul de a participa in nume propriu (fara asocieri, subcontractori, sustineri) la proceduri publice prin licitatii deschise organizate de respectiva autoritate contractanta? este aceasta situatie un caz de conflict de interese, si daca da, unde este reglementat?
si pentru a fi si mai complicat: persoane cu functii de decizie in cadrul autoritatii contractante sunt/pot fi persoane in cadrul mecanismelor de management si control ale filialei(?)
astept comentarii urgent. multumesc