alla1975 a scris:
Concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Pe internet am gasit urmatoarele informatii care va contrazic:
Art. 145 alin.(2) din Codul Muncii:
ART. 145
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective aplicabile, şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
Exista o hotarare a Curtii Europene de Justitie, pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, interpretand dispozitiile art. 7 din Directiva 2003/88, care prevede ca dreptul la concediul anual de odihna nu poate fi diminuat de concediul medical pe care l-a avut angajatul.
Intrucat aceasta hotarare a Curtii Europene de Justitie este obligatorie si pentru instantele din Romania, atunci dispozitiile art. 145 alin. (2) din Codul muncii nu mai sunt aplicabile pentru situatiile in care salariatii au fost in concediu medical.
Deci am drept la concediu de odihna dar nu mi se aproba cererea