Disciplinar de ce? ca a muncit 21 de ani la ei fara sa isi ia tot concediu ,ca a facut "n" ore suplimentare neplatite ca nu a avut nici un concediu medical si a fost corecta neavand nici o abatere? iar acum cand postul colegei ei a fost disponibilizat si ea a ramas si cu treaba colegii si cu norma de 6 ore.nu e clar ca va trebui sa fara ore suplimentare ca sa termine toata treaba(ar fi transformat oficiu in ghiseu acum dar e acelasi volum d emunca)? ea este constienta ca nu va putea face fata psihic unui volum de munca asa mare si si-ar da demisia,dar nu ar dori sa plece dupa atatia ani munciti fara nici un drept dandu-si demisia.Cum v-am mai spus a vorbit cu lidera de sindicat si i-a zis sa nu semneze actul aditioanal si atunci va fi disponibilizata cu salarii compensatorii.Acum eu ma intreb oare nu ar vrea sa o duca de nas ca nesemnand acel act sa gaseasca nustiu ce lege si sa o disponibilizeze fara sa primeasca nici un drept?Desi parerea mea ar fi incorect,dar ce e mai corect acum la noi? eu va multumesc pentru raspuns si va rog sa ma iertati pentru exprimarea putin agresiva.
Va multumesc pentru raspunsuri!A incercat sa rezolve pe cale amiabila,a facut cereri peste cereri doar ca mai toata lumea se fereste sa-i dea un raspuns concret.Institutia refuza sa o treaca pe un alt post care urmeaza sa fie disponibilizat deoarece nu are inlocuitor pentru postul ei.(ghiseul fiind in mediul rural) ci toata lumea o trimite sa citeasca acea ordonanta 36 unde ar fi precizat undeva ca ar avea si ea dreptul la acele salarii daca refuza sa semneze.Eu am citit acea ordonanta dar sincera sa fiu nu inteleg mare lucru:).Mamei ii este frica ca nesemnand acel act ar putea sa o concedieze fara sa benefieze de vreun drept.Ar fi corect asa ceva? Imi cer scuze ca tot insist dar as dori sa fiu sigura deoarece nu am incredere deloc in cele spuse de cei de la conducere deoarece nu ar fi prima oara cand incearca sa duca de nas angajatii.Va multumesc!!
Buna ziua,
Mama mea lucreaza de 21 de ani la Posta Romana.De curand s-au facut disponibilizari colective insa postul ei nu a fost disponibilizat.Cei disponibilizati primesc salarii compensatorii iar celor ramasi li s-au redus norma la 75%(desi volumul de munca a crescut)si i-au reorganizat.Ulterior a primit un act aditional pe care trebuie sa-l semneze cum ca este de acord cu aceasta norma redusa.Mama ar dori sa fie si ea disponibilizata si sa primesca salariile compensatorii.i s-a spus de la sindicat ca daca refuza sa semneze acel act aditional de reducere a normei ar avea si ea dreptul la acele salarii in baza ordonantei nr.36din 2013.As dori sa stiu daca cei de la sindicat au informat-o corect pe mama mea .va multumesc!