avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficiez de salarii compensatorii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficiez de salarii compensatorii?

Buna ziua,
Mama mea lucreaza de 21 de ani la Posta Romana.De curand s-au facut disponibilizari colective insa postul ei nu a fost disponibilizat.Cei disponibilizati primesc salarii compensatorii iar celor ramasi li s-au redus norma la 75%(desi volumul de munca a crescut)si i-au reorganizat.Ulterior a primit un act aditional pe care trebuie sa-l semneze cum ca este de acord cu aceasta norma redusa.Mama ar dori sa fie si ea disponibilizata si sa primesca salariile compensatorii.i s-a spus de la sindicat ca daca refuza sa semneze acel act aditional de reducere a normei ar avea si ea dreptul la acele salarii in baza ordonantei nr.36din 2013.As dori sa stiu daca cei de la sindicat au informat-o corect pe mama mea .va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 15 Septembrie 2013
Se poate sa beneficieze doar daca prin consens cu angajatorul va fi "trecuta" intr-o functie supusa concedierii/reorganizarii. In caz contrar, respectiv daca postul sau nu intra in categoria celor desfiintae, atunci ar putea fi concediata pe alte temeiuri de drept si nu va beneficia de salarii compensatorii.....Sa solicite conducerii sa fie si ea introdusa pe lista de dispozibilizati, fie personal "face to face", fie de fata si cu ajutorul liderului de sindicat....Amiabil se rezolva orice...
@ ramonaAR

Refuzul semnarii actului aditional nu implica faptul ca mama dvs va fi si concediata din motive care nu tin de persoana sa, ci implica faptul ca acel act nu-si va produce efectele pentru care se doreste a fi semnat.

Probabil ca daca nu semneaza acel act, atunci mama dvs va fi pusa pe lista de disponibilizari.
Va multumesc pentru raspunsuri!A incercat sa rezolve pe cale amiabila,a facut cereri peste cereri doar ca mai toata lumea se fereste sa-i dea un raspuns concret.Institutia refuza sa o treaca pe un alt post care urmeaza sa fie disponibilizat deoarece nu are inlocuitor pentru postul ei.(ghiseul fiind in mediul rural) ci toata lumea o trimite sa citeasca acea ordonanta 36 unde ar fi precizat undeva ca ar avea si ea dreptul la acele salarii daca refuza sa semneze.Eu am citit acea ordonanta dar sincera sa fiu nu inteleg mare lucru:).Mamei ii este frica ca nesemnand acel act ar putea sa o concedieze fara sa benefieze de vreun drept.Ar fi corect asa ceva? Imi cer scuze ca tot insist dar as dori sa fiu sigura deoarece nu am incredere deloc in cele spuse de cei de la conducere deoarece nu ar fi prima oara cand incearca sa duca de nas angajatii.Va multumesc!!
OG nr.36/2013 este aplicabila numai in anumte situatii si nu dupa bunul plac al unui angajator sau lider de sindicat.

Daca mama dvs intra sub incidenta OG nr.36/2013, atunci va beneficia de acele salarii compensatorii.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Disponibilizare cfr marfa adle adle Buna seara, Mama mea(50ani) este in situatia de a fi disponilizata de la CFR Marfa dupa 25 de ani de munca in aceeasi companie, ea este acum pe functia de ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)
Legalitate act aditional camifinutza camifinutza Buna ziua,problema mea este urmatoarea,am lucrat la o institutie cu capital de stat,in urma disponibilizarii de anul trecut am beneficiat de ordonanta OUG ... (vezi toată discuția)