avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficiez de salarii compensatorii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficiez de salarii compensatorii?

Buna ziua,
Mama mea lucreaza de 21 de ani la Posta Romana.De curand s-au facut disponibilizari colective insa postul ei nu a fost disponibilizat.Cei disponibilizati primesc salarii compensatorii iar celor ramasi li s-au redus norma la 75%(desi volumul de munca a crescut)si i-au reorganizat.Ulterior a primit un act aditional pe care trebuie sa-l semneze cum ca este de acord cu aceasta norma redusa.Mama ar dori sa fie si ea disponibilizata si sa primesca salariile compensatorii.i s-a spus de la sindicat ca daca refuza sa semneze acel act aditional de reducere a normei ar avea si ea dreptul la acele salarii in baza ordonantei nr.36din 2013.As dori sa stiu daca cei de la sindicat au informat-o corect pe mama mea .va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 15 Septembrie 2013
Sfatul meu este sa mearga la liderul syndical alaturi de care ar putea sa resolve problema. Am fost sef al unui seriviciu juridic mai multi ani si cunosc mentalitatea angajatorilor. Nu va luati dupa sfaturi ale unor "specialisti", ci analizati situatia prin prisma propriului interes. Asa cum ati spus in ultima postare, mama dvs lucreaza intr-un post unic, in mediul rural, iar acest post nu este supus reorganizarii. Atunci , daca nu va fi pusa official, adica de catre angajator, pe lista de siponibilizari, ar putea fi concediata disciplinar....Deci, tot calea amiabila este rezolvarea, in caz contrar trebuind sa-si vada de serviciu in continuare....
1. De ce sa fie concediata disciplinar, intrucat din mesajele postate nu reiese ca s-ar sfi savarsit o abatere disciplinara?

2.
.. Nu va luati dupa sfaturi ale unor "specialisti", ci analizati situatia prin prisma propriului interes...


Oare sa credem ca doar sfaturile unui avocat sunt bune?
Disciplinar de ce? ca a muncit 21 de ani la ei fara sa isi ia tot concediu ,ca a facut "n" ore suplimentare neplatite ca nu a avut nici un concediu medical si a fost corecta neavand nici o abatere? iar acum cand postul colegei ei a fost disponibilizat si ea a ramas si cu treaba colegii si cu norma de 6 ore.nu e clar ca va trebui sa fara ore suplimentare ca sa termine toata treaba(ar fi transformat oficiu in ghiseu acum dar e acelasi volum d emunca)? ea este constienta ca nu va putea face fata psihic unui volum de munca asa mare si si-ar da demisia,dar nu ar dori sa plece dupa atatia ani munciti fara nici un drept dandu-si demisia.Cum v-am mai spus a vorbit cu lidera de sindicat si i-a zis sa nu semneze actul aditioanal si atunci va fi disponibilizata cu salarii compensatorii.Acum eu ma intreb oare nu ar vrea sa o duca de nas ca nesemnand acel act sa gaseasca nustiu ce lege si sa o disponibilizeze fara sa primeasca nici un drept?Desi parerea mea ar fi incorect,dar ce e mai corect acum la noi? eu va multumesc pentru raspuns si va rog sa ma iertati pentru exprimarea putin agresiva.
Nu prea are cum sa se eludeze legea in cazul dispozibilizatii mamei dvs referitor la acordarea de salarii compensatorii.

Asa cum am mai spus, daca va fi dispozibilizata sub incidenta OUG nr.36/2013, atunci mama dvs va primi salarii compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare cfr marfa adle adle Buna seara, Mama mea(50ani) este in situatia de a fi disponilizata de la CFR Marfa dupa 25 de ani de munca in aceeasi companie, ea este acum pe functia de ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)
Legalitate act aditional camifinutza camifinutza Buna ziua,problema mea este urmatoarea,am lucrat la o institutie cu capital de stat,in urma disponibilizarii de anul trecut am beneficiat de ordonanta OUG ... (vezi toată discuția)