avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate act aditional

Buna ziua,problema mea este urmatoarea,am lucrat la o institutie cu capital de stat,in urma disponibilizarii de anul trecut am beneficiat de ordonanta OUG 36/2013
Institutia dupa ce a constatat ca lucratorii ei se incadreaza in aceasta ordonanta,a emis in luna august un act aditional la contractul de munca in care specifica faptul ca cei care vor fi disponibilizati cu aceasta ordonanta nu vor mai beneficia de salariile compensatorii din contractul de munca.
Intrebarea este,acest act aditional este legal in conditiile in care este emis dupa ce a fost emisa ordonanta?va intreb ptr ca mai multi fosti colegi ar vrea sa-i actionam in judecata ptr acordarea salariilor compensatorii specificate in contractul de munca..exista baza legala pentru deschiderea acestui proces?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
camifinutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 18 Octombrie 2014
Daca ati refuzat semnarea actului aditional aveti sanse,daca ati semnat actul aditional respectiv nu mai puteti beneficia de salariile compensatorii.
Nu l-am semnat personal,l-a semnat sindicatul,el fiind reprezentantul nostru direct.
Cred ca este vorba despre actul aditional la contractul colectiv de munca ?
Da,este vorba despre act aditional la contractul de munca,intrebarea era daca este legal sa faci un act aditional dupa ce s-a publicat ordonanta in monitor si constati ca lucratorii tai se incadreaza in ea....de fapt ei,nu ne-au mai dat nici un ban ptr ca ne-a dat statul venit de completare la somaj...
Cand au modificat actul , cand l-au inregistrat la ITM si cand a incetat c.i.m.?

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca man67 man67 Vineri 11.02.11 a aparut contractul de munca individual pt toti salariati cu sporurile zic ei introduse in salariu. NU este datat dar in schimb e retoactiv ... (vezi toată discuția)
Contract cu 2 ore de munca mary_131979 mary_131979 Buna ziua. am si eu o problema poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat. de aproape 2 ani lucrez la un patron , timp de 10 luni am semnat vre-o trei ... (vezi toată discuția)
Contract de munca midnightk midnightk In luna iulie am fost disponibilizat de la firma unde lucram. In august am plecat in strainatate, si m-am intors acum 2 saptamani. As dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)