avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract cu 2 ore de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract cu 2 ore de munca

Buna ziua. am si eu o problema poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat. de aproape 2 ani lucrez la un patron , timp de 10 luni am semnat vre-o trei contracte de munca cu program de 8 ore dar nu a inregistrat nici unu. dupa 10 luni mi-sa facut un contract de munca doar cu 2 ore de munca care spune ca este legal dar pe care eu nu l-am semnat , a semnat altcineva in locul meu.eu am aflat cand am cerut sa imi de-a si mie un exemplar dupa contract stiind ca normal trebuia sa am si eu unu in original dar mi-sa dat doar o copie dupa el , cand am vazut contractul am ramas blocata vazand ca am doar doua ore pe el si nu este semnat de mine.Am intrebat dece sunt doar 2 ore pe el eu lucrand 8 ore si dece este semnat de alt cineva? mi-sa raspuns ca nu au bani sa plateasca taxele pt 8 ore deocamdata dar in 2 -3 luni il scimba si il trece la 8 ore ,despre semnatura a spus ca nu mai tin eu minte dar ca eu am semnat contractul i-am spus ca nu este adevarat pt ca semnatura nu seamana deloc cu semnatura mea si ii si demonstrez daca vrea , cand a vazut ca nu o scoate cu mine la capat mi-a spus sa tac din gura sa nu mai auda si colegi ca o sa imi rezolve problema. De atunci si pana acum o luna de zile am tot insistat sa imi spuna daca mi-a rezolvat problema cu contractul de munca sa imi arate si mie. a spus ca a rezolvat problema ca sunt in ordine. dupa un timp am cerut iar o adeverinta de salariu si era tot la 2 ore de munca ne-am certat si mi-a spus sa stau linistita ca se rzolva.De la 1 martie 2010 mi-a aratat ca mi-a facut un contract aditional de la 2 ore la 6 ore de munca dar problema este ca nici acest contract nu l-am semnat eu. dupa toate astea cartea mea de munca este la ei din octombrie 2009 si nu mi-a lucrat in ea. un timp a spus ca nu o mai gaseste la fortele de munca si acum 2 saptamani a spus ca a gasit-o si mi-a adus-o dar ca nu a lucrat in ea pt ca nu a vrut sa lucreze cine se ocupa de cartile de munca de la fortele de munca in ea. acum spune ca a dus-o iar la forte de munca sa imi lucreze in ea. intre timp am aflat de la cineva ca la contractele de munca de ore nu se plateste impozit si CAS ESTE ADEVARAT ? nu stiu ce sa fac si unde sa merg sa ma interesez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 1 Mai 2010
Deci daca depunea carnetul de munca la ITM ipreuna cu CIM se opera, dar din cate spui nu s-a depus nici CIM 8 ore semnat de tine si in mod cert nici carnetul de munca.
Pe statul de salarii cum apari prezenta 8 ore/zi sau 2 ore?
daca ai semnat pentru salariul acordat la 2 ore si ai fost pontata ca atare, trebuie sa actionezi societatea in judecata pentru a achita diferenta de salariu si pentru a se constata de catre instanta ca este un CIM 8 ore cu carnet de munca la acest angajator.
pe orice contract de munca indiferent de ore se platesc contributiile salariale, referitor la problema contractului de munca, adresati-va corpului de control al ITM, vor face ei o verificare a legalitatii CM , la toata firma , v-ati uitat daca pe contractul dvs de munca exista stampial de inregistrare a ITM, sau pe act aditional? este posibil ca nici acuma sa nu fie inreg contractul de munca!
pe copia dupa contractul de munca care o am este o stampila ITM dar se vede prost eu nu am primit un original doar o copie dupa contract si actul aditional nu vrea sa imi dea ma tot amana ca imi da maine
buna seara. pe statul de plata sunt trecuta cu 2 ore de munca si cu un salariu de 150 roni dar eu nu iau bani astia iau mai mult
Depuneti o cerere la ITM in care le solicitati eliberarea unor copii de pe c.i.m. si a actelor aditionala la c.i.m. depuse de catre angajator la ITM pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca... beaurevers beaurevers Buna ziua, am si eu doua probleme cu Contractul individual de munca care a fost inregistrat din data de 01-09-2006...1. la durata muncii este scris 2 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca retroactiv Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o persoană a lucrat la o firmă fără contract de muncă i se poate întocmi acest contract retroactiv? (vezi toată discuția)
Cum sa-mi recuperez cartea de munca de la itm? ContSters147006 ContSters147006 In luna februarie a anului 2009 am convenit cuadministratorul societatii unde lucram o modificare a C.I.M. printr-un Act Aditional prin modificarea timpului ... (vezi toată discuția)