Buna ziua, am si eu doua probleme cu Contractul individual de munca care a fost inregistrat din data de 01-09-2006...1. la durata muncii este scris 2 ore pe zi si 10 ore pe saptamana:stunned: si 2. nu este semnat de mine:O
Cum se calculeaza vechimea pe cartea de munca in perioada 01-09-2006 si pana in prezent?
Oare au facut modificari referitor la programul de lucru( sa zicem sa fi trecut pe un document atasat, program normal de 8 ore) fara sa stiu eu!?
Daca contractul devine nul din cauza semnaturi ce pot face ca sa mi se ia in considerare pe cartea de munca vechimea?
Am si alte probleme cu privire la orele suplimentare care nu se platesc decat ora pe ora...nu declara la itm ca se lucreaza de noapte si pe cartea de munca este trecuta o suma mult mai mica...
Ce pot face sa rezolv macar o parte din probleme?X-(
1. Vechimea in munca este aceeasi ca si pentru un salariat cu norma intreaga ... numai ca stagiu de cotizare pentru somaj se calculeaza aferent timpului de munca prevazut in c.i.m. Art.106 alin.1 C.mun. dispune ca , salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
2. Persoanele angajate cu c.i.m. cu timp partial au interdicţie de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora...art.105 alin.1 lit.c C.mun.
3. Pentru fals si uz de fals puteti sezisa Politia sau Parchetul.
4. Pentru nereguli savarsite de angajator referitoare la relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca puteti sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca si /sau Inspectia Muncii.
La ITM sunt sigur ca nu rezolv mai nimic...vor da mita celor de la ITM si vor primi o mica amenda si gata...ore suplimentare am avut in medie cam 60 de ore pe luna...o sa ne luam inima in dinti si o sa facem ceva colectiv( oprim lucrul si ne cerem drepturile)...posibil sa dea afara cativa dintre noi...
Revin cu alte intrebari...i-am luat la intrebari cu privire la durata muncii...in contractul meu la punctul 1 scrie despre programul normal de lucru 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana dar la punctul 2 sunt completate casutele referitor la norma fractionata cu programul de 2 ore pe zi si 10 ore pe saptamana...raspunsul lor este ca am contract normal si ca acolo unde au completat ei cu norma fractoinata e trecut doar asa sa fie...eu consider ca atata timp cat sunt completate casutele respective am program de 2 ore pe zi...
Incearca sa ma pacaleasca sau au dreptate??
Mi se pare absurd sa aveti doua durate a timpului de munca specificate intr-un singur c.i.m.... acesta poate fi fie cu norma intreaga , fie cu timp partial ... pe statul de plata cum sunteti trecut la numarul de ore lucrate?
Puteti merge la ITM sa vedeti cum au declarat acel c.i.m..... cu norma intreaga sau cu timp partial.