Buna ziua, am si eu doua probleme cu Contractul individual de munca care a fost inregistrat din data de 01-09-2006...1. la durata muncii este scris 2 ore pe zi si 10 ore pe saptamana:stunned: si 2. nu este semnat de mine:O
Cum se calculeaza vechimea pe cartea de munca in perioada 01-09-2006 si pana in prezent?
Oare au facut modificari referitor la programul de lucru( sa zicem sa fi trecut pe un document atasat, program normal de 8 ore) fara sa stiu eu!?
Daca contractul devine nul din cauza semnaturi ce pot face ca sa mi se ia in considerare pe cartea de munca vechimea?
Am si alte probleme cu privire la orele suplimentare care nu se platesc decat ora pe ora...nu declara la itm ca se lucreaza de noapte si pe cartea de munca este trecuta o suma mult mai mica...
Ce pot face sa rezolv macar o parte din probleme?X-(
Nu este absurd...este un contract tip unde este trecut la punctul 1 programul normal de lucru si la punctul 2 este vorba de programul de munca fractionata unde daca eram angajat cu 8 ore nu mai trebuia completat la punctul 2...
Am vorbit cu contabila acum 15 min si mi-a spus ca intradevar am fost angajat cu program de 2 ore dar ca dupa 3 luni sau adaugat acte aditionale un care mi sa modificat programul de lucru la 8 ore...atunci am intrebat-o daca nu era normal ca eu sa semnaz acele acte aditionale si mi a spus ca nu era nevoie sa semnez... Cum e posibil sa adauge acte aditionale fara sa aibe acceptul meu??
Noi nu primim state de salarii...cand luam bani semnam pe 2 tabele unde un tabel este suma pe care o primim si pe al 2 tabel nu vedem ce sume sunt in dreptul semnaturilor...
Am inteles acum .... modificarea duratei timpului de munca trebuia sa se faca cu acordul dvs .. nesemnand un astfel de act aditional la c.i.m., inseamna ca cineva v-a falsificat semnatura.
Art.41 alin.1 C.mun prevede ca, contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
Daca au existat acte aditionale acestea trebuie sa aiba confirmarea inregisrtrarii lor la ITM si trebuiau inregistrate in REVISAL si in carnetul de munca, pe care daca nu l-ati primit il veti primi. Sau cereti sa vedeti inregistrarile operate in carnetul de munca (aveti dreptul) sa cereti o copie a carnetuluii de munca. Daca carnetul de munca nu este la angajator, atunci este la ITM si solicitati acolo ceea ce v-am mentgionat mai inainte. Succes!