avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... job full time+part time la firme diferite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

job full time+part time la firme diferite

Buna ziua,

Sunt angajat al unei companii farmaceutice din Romania si doresc sa mi schimb programul de lucru in cadrul companiei pentru a-mi lua un job suplimentar? Adica doresc sa am cartea de munca (si contract de munca pentru norma intreaga) la o alta firma decat cea la care sunt angajat acum, si la firma la care sunt angajat acum sa am fractiune de norma.
Ma puteti ajuta cu informatii despre ce tipuri contracte pot folosi?
1. Cu ITM cu care lucrez eu se practica in felul urmator:
- inceteaza CIM la firma actuala (cu 8 ore/zi);
- inchei alt CIM cu part-time cu aceasta firma;
- inchei un CIM cu full-time cu firma cealalta.
2. Formularele de CIM sunt aceleasi in ambele situatii.
In cazul in care angajatorul este de acord puteti sa ramaneti aici cu norma partiala si sa va angajati in alta parte full time
CAPITOLUL 2: Timpul de munca
Art. 10
(1) Durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi sau de 40 de ore pe saptamâna.
1. Este adevarat ce spune colega mea dar varianta propusa de mine avea in vedere ca salariatul are carnetul de munca la prima firma si ITM nu inregistreaza in acesta decat actul aditional de modificare din 8 in 4 ore pe zi. Al doilea CIM va ramane neinregistrat in carnetul de munca.
2. Ambele variante sunt legale.
3. Daca nu tineti neaparat la inregistrarea in carnetul de munca (si nici nu este obligatoriu) folositi varianta colegei mele @daniela vorovenci.
Practica expusa de dl Valeriu este cea corecta , asa ca nu mai repet . Asa trebuie sa procedati.
O singura mentiune doresc sa mai fac , la societatea la care veti avea contract de munca cu fractie norma , sa declarati ca norma de baza este la unitatea cealalta , astfel incat sa va poata calcula corect impozitul pe salar si sa nu va introduca deducerea de baza pe ambele firme .

Andreea

pot avea cim cu timp partial de lucru in zilele libere, respectiv sambata si duminica? Pot solicita spor pentru lucru in aceste zile?

Alte discuții în legătură

Contract de munca, 5 ore/zi steluta79 steluta79 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in ceea ce priveste angajarea a 2 vanzatoare intr-un magazin cu CIM, cu 5 ore/pe zi lucrate de catre fiecare ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Subiect: stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)