Sunt angajat al unei companii farmaceutice din Romania si doresc sa mi schimb programul de lucru in cadrul companiei pentru a-mi lua un job suplimentar? Adica doresc sa am cartea de munca (si contract de munca pentru norma intreaga) la o alta firma decat cea la care sunt angajat acum, si la firma la care sunt angajat acum sa am fractiune de norma.
Ma puteti ajuta cu informatii despre ce tipuri contracte pot folosi?
Intervin si eu in discutie. Garantia nu o puteti cere, iata de ce(legea 22/1969):
Art. 16. - Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice sunt obligaţi, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii şi Consemnaţiuni în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia. În cazul transferării gestionarului într-o altă funcţie pentru care de asemenea se cere garanţie, carnetul de consemnare în care au fost înscrise sumele depuse drept garanţie va fi trecut la noul loc de muncă, procedîndu-se, atunci cînd este cazul, potrivit articolului 20.
Dar in cazul acesta nu se face lichidarea la acest punct de lucru ?....si apoi prin detasare nu poate sa-i consemneze tot in acel carnet de consemnare?...
Care detasare? ca e in cadrul aceleiasi firme. Normal ca aici preda aceasta gestiune, o preia la celalalt punct de lucru, iar in acel carnet de consemnare se specifica gestiunea punctului de lucru 2.