avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... job full time+part time la firme diferite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

job full time+part time la firme diferite

Buna ziua,

Sunt angajat al unei companii farmaceutice din Romania si doresc sa mi schimb programul de lucru in cadrul companiei pentru a-mi lua un job suplimentar? Adica doresc sa am cartea de munca (si contract de munca pentru norma intreaga) la o alta firma decat cea la care sunt angajat acum, si la firma la care sunt angajat acum sa am fractiune de norma.
Ma puteti ajuta cu informatii despre ce tipuri contracte pot folosi?
1. Atentie la CIM cu part-time! Este interzisa efectuarea de ore suplimentare. Vezi Codul muncii:
Art. 102. - (1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (2), urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.

2. Daca stabiliti cu angajatorul sa lucrati numai in anumite zile din saptamana (chiar si sambata si duminica) sa se specifice aceasta in CIM, pentru a nu fi considerate ore suplimentare sau lucrate in zile nelucratoare.
HRS:
da grace , daca facem exces de zel ii dam spor de 0.1% ( ca de , sporul de weekend se negociaza si nu e prevazut un cuantum minim sau maxim )

cu valoarea sporului probabil ai dreptate si mai poate fi si varianat in care se mentioneaza aca acesta este inclus in salariu, de acord

Doar ma refeream nu atat la spor cat la programul de lucru, nu este legala sa lucrezi in toate week-endurile, chiar daca ai timp liber corespunzator in timpul saptamanii, din cate stiu un salariat trebuie sa aiba cel putin o data pe luna liber sambata si duminica.
Ma insel?
pai are , la primul contract . :D
la al doilea lucreaza sambata si duminica , are liber toata saptamana . =D>
dar am impresia ca intram iar in chestiuni de nuanta .
Nu HRS, serios, nu se aplica aceleasi reguli ca la cium cu norma intreaga? Poate nu sunt eu prea in forma azi, si recunosc ca nu am o zi buna, dar cred ca si la cim 2 trebuie sa aiba un weeken macar liber pe luna, indifernte binenteles de celalalt cim.
1. Daca salariatul este de acord sa incheie un CIM cu part-time cu ore de lucru numai in zilele de sambata si duminica nu vad nici o incalcare a legii.
2. Codul muncii spune ca atunci cand nu-i poti da liber sambata si duminica ii dai doua zile libere concesutive in alte zile. 3. Dar asta se refera la un singur CIM. La cel cu 8 ore e liber sambata si duminica iar la cel cu 2 ore e liber de luni pana vineri (in timpul sau liber, de la un angajator, face ce vrea, se duce la film sau se duce la munca in alta parte - numai sa fie sanatos, sa munceasca).
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Contract de munca, 5 ore/zi steluta79 steluta79 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in ceea ce priveste angajarea a 2 vanzatoare intr-un magazin cu CIM, cu 5 ore/pe zi lucrate de catre fiecare ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Subiect: stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)