avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... job full time+part time la firme diferite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

job full time+part time la firme diferite

Buna ziua,

Sunt angajat al unei companii farmaceutice din Romania si doresc sa mi schimb programul de lucru in cadrul companiei pentru a-mi lua un job suplimentar? Adica doresc sa am cartea de munca (si contract de munca pentru norma intreaga) la o alta firma decat cea la care sunt angajat acum, si la firma la care sunt angajat acum sa am fractiune de norma.
Ma puteti ajuta cu informatii despre ce tipuri contracte pot folosi?
pai nu prea mai puteti solicita spor , daca norma de lucru o stabiliti in contract numai in zilele de sambata si duminica .
eu cred ca un contract cu timp de lucru partial se supune acelorasi regului, si daca este specificat ca lucrati in weekend atunci trebuie sa existe un spor
Nici nu stiu daca primeste un astfel de contract la ITM.
acest caz l-am avut si am procedat astfel:
- firma actuala unde aveti carnetul de munca (functia de baza) intocmeste un act aditional ce va cuprinde:
-modificarea orelor de la 8 la 2 pe zi
-modificarea salariului de incadrare de la ...lei la...lei
-schimbarea functiei de baza de la SC...SRL la SC...SRL
- firma a doua intocmeste cim normal caruia ii veti preda carnetul de munca.

aveti grija sa fie aceeasi data pe amandoua actele, respectiv data modificarii cim de la prima firma sa fie aceeasi data cu inceperea noului cim de la a doua firma
astfel evita prima firma sa intocmeasca decizie de incetare, apoi un alt cim etc

pentru contractul cu timp partial o sa aveti specificat in actul aditional modificarea programului de lucru care este miercuri, joi, vineri, sambata, duminica-lucrati iar luni si marti aveti liber,
in ceea ce priveste sporul de weekend este inclus in salariul negociat
Bafta

nu conteaza ce functii aveti la cele doua joburi:D
aveti dreptul sa munciti ce doriti si unde doriti
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
lorelayold76, utilizator
trebuie sa precizez ca titulatura celor 2 joburi e diferita.(farmacist si agent vanzari)
HRS a scris:

Practica expusa de dl Valeriu este cea corecta , asa ca nu mai repet . Asa trebuie sa procedati.
O singura mentiune doresc sa mai fac , la societatea la care veti avea contract de munca cu fractie norma , sa declarati ca norma de baza este la unitatea cealalta , astfel incat sa va poata calcula corect impozitul pe salar si sa nu va introduca deducerea de baza pe ambele firme .

Andreea

deci trebuie sa comunic firmei la care am 1/2 norma ca am cartea de munca la firma la care am norma intreaga?

Alte discuții în legătură

Contract de munca, 5 ore/zi steluta79 steluta79 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in ceea ce priveste angajarea a 2 vanzatoare intr-un magazin cu CIM, cu 5 ore/pe zi lucrate de catre fiecare ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Subiect: stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)