avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul legal de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul legal de lucru

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca din punct de vedere legal pot avea 2 job-uri, unul cu program normal de 8 ore iar celalalt cu program part-time de 4 ore, in total 12 ore/zi.
Va multumesc! Astept raspuns! :)
Cel mai recent răspuns: blue_eyes , utilizator 12:34, 14 Iunie 2014
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.

2. Durata normala a timpului de munca, de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana, se raporteaza la un singur contract de munca, ceea ce inseamna ca, in cazul salariatilor cumularzi, nu se aplica interdictia privind durata maxima legala a timpului de munca de 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.

3.In speta, puteti incheia un c.i.m. cu timp partial de 4 ore/zi si un c.i.m. cu norma intreaga.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc foarte mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate ore am voie sa lucrez legal pe zi silviatraistaru silviatraistaru Buna ziua, Sunt angajata la o companie cu contract de munca de 8h/zi si as vrea sa imi mai iau un job, ma intreseaza sa stiu cate ore am voie sa lucrez ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca 0e 8 ore Betismihis Betismihis DaCa sunt asistent personal cu carte de munca pe 8 ore, mai pot avea încă un contract de munca pe 8 ore în alta parte ? (vezi toată discuția)
8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)