avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaCD

Activitate MihaelaCD

Stiti ceva de afisarea rezultatelor la examen? Ca am cateva variante, dar parerile sunt impartite. Nu stiu ce sa mai cred, si asteptarea asta e groaznica.
Merci.
9iustitia a scris:

mariusbancila a scris:

As fi tare curios daca se vor corecta toate la Bucuresti sau pe fiecare centru.

Am inteles ca se repartizeaza aleatoriu in centre...

Regulamentul asta e, sa se scaneze lucrarile si sa se trimita aleatoriu intre centre.
Si in privinta rezultatelor, si mie mi s-a zis cand am intrebat ca dureaza cam doua saptamani, dar, uitandu-ma la examenul de anul trecut, cand au afisat in doua saptamani, era vorba de lucrarile a aproape 700 de candidati, comparativ cu 2279 cati sunt anul acesta la nivel national. Deci ori dureaza mult mai mult, ori daca se incadreaza in doua saptamani nici nu vreau sa ma gandesc cu ce "simt de raspundere" se vor corecta tezele. Nu ne ramane decat sa speram la noroc...ceea ce va doresc si voua, tuturor!
MihaelaCD a scris:

Rosse a scris:

@mihaelaCD o sa încerc sa îți explic eu RIL-urile:

1. Dacă A intra in locuința victimei si o talhareste se retine tâlhărie in forma agravata "într-o locuința sau dependinte ale acesteia" in concurs cu violarea de domiciliu.

2. Dacă A intra in curtea victimei si o talhareste se retine tâlhărie in forma simpla in concurs cu violarea de domiciliu. Si asta pt ca , curtea nu constituie dependinta a locuinței pt a se retine varianta agravata a talhariei "într-o locuința sau dependintr ale acesteia".
Conform DEX, prin dependinta se înțelege :

DEPENDÍNȚÃ, dependințe, s. f. Încăpere accesorie a unei case de locuit (bucătărie, baie etc.); (la pl.), ansamblul acestor încăperi. – Din fr. dépendances.

Merci. Sunt prea stresata si obosita! Mult succes pe mai departe tuturor. Si mie la fel! :slap:

Greseala mea ca nu mi-am cumparat CP nou. Al meu e actualizat in 2006, si fiind inca in vigoare nu am considerat necesar sa-mi iau altul. Eram familiarizata cu el din facultate si am continuat sa-l studiez. Daca nu e sa fie anul acesta, pentru la anul imi iau sigur altul, care sa fie actualizat si cu RIL-urile. Asta al meu are la alte articole, si cel in speta e din 2007. Seara faina colegi!
Rosse a scris:

@mihaelaCD o sa încerc sa îți explic eu RIL-urile:

1. Dacă A intra in locuința victimei si o talhareste se retine tâlhărie in forma agravata "într-o locuința sau dependinte ale acesteia" in concurs cu violarea de domiciliu.

2. Dacă A intra in curtea victimei si o talhareste se retine tâlhărie in forma simpla in concurs cu violarea de domiciliu. Si asta pt ca , curtea nu constituie dependinta a locuinței pt a se retine varianta agravata a talhariei "într-o locuința sau dependintr ale acesteia".
Conform DEX, prin dependinta se înțelege :

DEPENDÍNȚÃ, dependințe, s. f. Încăpere accesorie a unei case de locuit (bucătărie, baie etc.); (la pl.), ansamblul acestor încăperi. – Din fr. dépendances.

Merci. Sunt prea stresata si obosita! Mult succes pe mai departe tuturor. Si mie la fel! :slap:
andreeas1 a scris:n
nAdmit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabilesc:
nn1. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o locuinta sau dependinte ale acesteia, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.
nn2. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o curte sau intr-un loc imprejmuit ce tine de domiciliul persoanei, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 din Codul penal, cu exceptia circumstantei incriminate in art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.nnObligatorie, potrivit art. 414^2 alin. 3 din Codul de procedura penala.nnPronuntata in sedinta publica, astazi, 16 aprilie 2007.nn
nn

Pai la nr 1 scrie ca e concurs in ceea ce priv lit c) iar la nr 2 scrie ca e concurs cu exceptia literei c) art 211 CP, al 2^1. care e pana la urma?
Cred ca ar trebui sa dorm si sa mai citesc maine. Ma las de meserie!

andreeas1 a scris:

Admit recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabilesc:

1. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o locuinta sau dependinte ale acesteia, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.

2. Fapta de patrundere, in orice mod, intr-o curte sau intr-un loc imprejmuit ce tine de domiciliul persoanei, urmata de savarsirea unei talharii constituie un concurs real intre infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art. 192 din Codul penal si infractiunea de talharie prevazuta de art. 211 din Codul penal, cu exceptia circumstantei incriminate in art. 211 alin. 2^1 lit. c) din Codul penal.

Obligatorie, potrivit art. 414^2 alin. 3 din Codul de procedura penala.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 16 aprilie 2007.

Acum am vazut. Merci. Asta e, macar imi puncteaza rationamentul pana la tentativa de talharie, agravata, mai putin concursul cu violare de domiciliu. Doamne Ajuta la note de trecere pentru toti care au emotii in privinta rezultatelor.
#-o
andreeas1 a scris:

mariusbancila a scris:

MihaelaCD a scris:

Salut! Eu am o nedumerire la speta nr 2 de la drept penal. Poate nu ma ajuta pe mine logica, si vreau sa ma lamuriti sa-mi pot fixa informatiile. Dupa barem am vazut ca s-a retinut tentativa la talharie, foma agravata in concurs cu violare de domiciliu. Dar in forma agravata e vorba de infr, savarsita intr-o locuinta sau alte dependinte ale acesteia. Mintea mea obosita dupa zilele astea imi spune ca se absoarbe violarea de domiciliu in forma agravata a talhariei. Va rog luminati-ma, ca nu mai am somn noaptea. Vreau sa stiu unde gresesc eu, si care e explicatia raspunsului corect din barem.
Multumesc.

exact asa am gandit si eu speta si din pacate,nu am gandit-o bine...

Daca citeai RIL-ul de la talharie stiai sa faci speta. Acel ril se gaseste in toate codurile. Era tentativa pentru ca nu reusise sa fure bijuteriile.

Stiu ca era tentativa. Solutia mea a fost tentativa la infr de talharie, in varianta agravata ( cu infr de loviri sau alte violente absorbita). Nedumerirea mea era violarea de domiciliu. In varianta agravata retinuta este vorba de o infr. savarsita intr-o locuinta sau alte dependinte ale acesteia. Deci asta presupune sa fi intrat intr-o locuinta. Si daca ii retine agravanta, cu patrunderea intr-o locuinta, de ce ii retine si concursul cu violare de domiciliu? Initial solutia mea a fost tentativa la talharie in concurs cu violare de domiciliu, dar am rectificat-o in tentativa cu varianta agravata. Am gresit, dar vreau sa-mi explice cineva solutia corecta a spetei.
Salut! Eu am o nedumerire la speta nr 2 de la drept penal. Poate nu ma ajuta pe mine logica, si vreau sa ma lamuriti sa-mi pot fixa informatiile. Dupa barem am vazut ca s-a retinut tentativa la talharie, foma agravata in concurs cu violare de domiciliu. Dar in forma agravata e vorba de infr, savarsita intr-o locuinta sau alte dependinte ale acesteia. Mintea mea obosita dupa zilele astea imi spune ca se absoarbe violarea de domiciliu in forma agravata a talhariei. Va rog luminati-ma, ca nu mai am somn noaptea. Vreau sa stiu unde gresesc eu, si care e explicatia raspunsului corect din barem.
Multumesc.
marius-lex a scris:

MihaelaCD a scris:

Hello viitori colegi, la examenul de la Iasi este cineva in Amf. Petre Andrei? Sa mai schimbam o vorba inainte de examen!
Succes tuturor!

Eu sunt.nr catalog 32

Esti in Amf. Petru P. Andrei. Eu sunt nr 108. Am vazut ca esti inscris la Baroul Bacau. Esti din Bacau?
Hello viitori colegi, la examenul de la Iasi este cineva in Amf. Petre Andrei? Sa mai schimbam o vorba inainte de examen!
Succes tuturor!