avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate Flor_L

Activitate Flor_L

Credeti ca am sanse ca la apel sa castig, avand in vedere cele de mai sus?
am inteles. dar spuneti-mi punctual.

in cazul in care renunt in a mai face apel la cererea de majorare, ce anume ar trebui sa fac:

iau hotararea de divort in care este mentionata acea suma fixa de 500 ron si merg cu ea la un executor (executor din bucuresti, daca mama si copilu locuiesc in bucuresti, sau executor din ilfov, deoarece tatal domiciliaza in ilfov)?

mai departe ce trebuie facut?
legea asta e atat de interpretabila....fiecare o ia cum vrea, numai ca unii dintre noi care nu avem cunostinte in domeniu, pierdem timp si bani......

va multumesc,
raspuns la intampinare: DEPUS DE MINE:

Subsemnatul, prin reprezentant legal , în calitate de reclamant în cauza mai sus indicată, formulez și depun la dosarul cauzei

RĂSPUNS LA ÎNTÂMPINARE

prin care învederez instanței următoarele:

Cu privire la cuantumul obligației de întreținere solicitat pentru minorul , vă rugăm să observați că media veniturilor salariale ale pârâtului pe ultimele 6 luni este de 3.853 lei, conform adeverinței nr. , depusă de acesta la dosarul cauzei. Limita legală până la care s-ar putea stabili obligația de întreținere, potrivit art. 529 alin. (2)/C. civ., corespunzătoare a ¼ din veniturile nete, este de 963 lei (1/4 din 3.853). Suma solicitată a se acorda cu titlu de obligație de întreținere pentru minorul (de 800 lei), este inferioară acestei limite (aproximativ 1/5 din aceste venituri).

Cu privire la cheltuielile efectuate în trecut de pârât, arăt următoarele: copilul nu primește nici măcar lunar îmbrăcăminte, încălțăminte si jucării. Copilul a fost într-o singură excursie pe care, într-adevăr a achitat-o pârâtul, costul excursiei fiind de 50 lei, însă acesta a dat, pentru copil, cu această ocazie, 100 lei. Îmbrăcăminte și încălțăminte în decurs de 1 an: copilul a primit o pereche de adidași, un tricou, o șapcă și o pereche de blugi. Costul operației suferite de minor nu a fost achitat de către acesta.
Cu privire la cheltuielile viitoare pe care le-ar face pârâtul, cu îmbrăcămintea, jucării, alimente etc., arăt că prin această apărare se urmărește, exclusiv, diminuarea obligației de întreținere sau justificarea cuantumului actual. Respectivele cheltuieli pe care le-ar angaja pe viitor, în lipsa unei cuantificări certe, sunt echivoce, atât din perspectiva existenței cât și a întinderii lor. Intenția de a efectua aceste cheltuieli face dovada existenței resurselor financiare necesare pentru majorarea obligației de întreținere al cărei titular este copilul nostru.

Pe de altă parte, minorul are nevoie permanent de hrană, îmbrăcăminte, transport, supraveghere, îngrijire și NU ocazional, când ar decide pârâtul. Din această perspectivă, vă rog să constatați că nevoile de întreținere ale minorului au crescut odată cu creșterea în vârstă, dorința tatălui de a-i face cadouri, de a-i cumpăra o hăinuță sau o jucărie nefiind echivalentă cu acordarea întreținerii de zi cu zi.

Susținerea că, prin majorarea obligației de întreținere s-ar urmări o «eliminare din viața copilului» a tatălui său, pârât în prezenta cauză, este o dovadă în sine a percepției acestuia despre nevoile copilului; este greu de înțeles cum s-ar putea întâmpla aceasta în condițiile în care pârâtul rămâne cu peste 3000 de lei lunar după plata sumei de 800 lei solicitate prin acțiunea introductivă, la care se adaugă și contravaloarea tichetelor de masă evidențiate în adeverința depusă la dosar de către pârât.

Cu privire la dovezile propuse prin întâmpinare, vă rog să respingeți proba cu martori propusă de pârât spre a dovedi contribuția acestuia la întreținerea minorului peste suma de 500 lei, întrucât aceasta nu este utilă cauzei. Obiectul prezentei cauze nu este modul în care pârâtul și-a executat obligația de întreținere, ci majorarea cuantumului acestei obligații, împrejurare în care sunt relevante (1) posibilitățile financiare ale celui obligat la întreținere și (2) nevoile creditorului întreținerii – art. 529 alin. (1) /C. civ. Faptul că acesta a angajat anumite cheltuieli ocazionale nu-l contest, această împrejurare fiind un argument în plus că nevoile copilului sunt superioare celor ce pot fi acoperite cu 500 lei/lună.

În măsura în care, totuși, veți încuviința proba cu martori pentru pârât, văzând dispozițiile art. 204 alin. (1)/C. pr. pen. potrivit cărora reclamantul poate să propună noi dovezi până la primul termen la care acesta este legal citat, pentru egalitate de tratament, vă rog să încuviințați și pentru minorul-reclamant proba cu un martor, respectiv .....prin care să fac dovada nevoilor de întreținere actuale ale acestuia.
intampinarea depusa de tata:

subsemnatul, depun intampinare la cererea formulata de ...., ce are ca obiect majorarea pensiei de intretinere a minorului, pe care va rog sa o respingeti ca neintemeiata pentru urmatoarele motive:

1.reclamanta solicita majorarea pensiei invocand nevoile minorului, solicitand pensie de 800 ron, in prezent eu platesc 500 ron. fac precizarea ca veniturile mele nu sunt constante, motiv pentru care am cazut de acord cu privire la pensia de 500 ron. pe langa aceasta suma, lunar copilul mai beneficiaza de imbracaminte incaltaminte, jucarii si alimente din partea mea si atunci cand pleaca in excursii acestea le platesc eu, sume ce se ridica la 150 ron lunar.

2.consider ca suma de 500 este suficienta pentru copil avand in vedere varsta acestuia, iar starea de sanatate este normala, nu necesita costuri suplimentare. faptul ca a avut o interventie chirurgicala nu este motiv penru care se poate solicita majorarea pensiei, cu atat mai mult cat aceste cheltuieli au fost suportate de catre mine.

3.am cazut de acord cu reclamanta ca anumite lucruri sa fie cumparata de mine, in special jucarii tocmai ca minorul sa aibe reprezentarea existentei mele in viata lui.

4.in cazul in care instanta va dispune de majorarea pensiei la 800 ron asa cum cere reclamanta, eu personal nu voi mai putea sa fac alte cheltuieli pentru minor(imbtacaminte, jucarii, alimente) intrucat eu la randul meu am cheltuieli, respectiv 2 rate la banci in suma totala de 820 r0n, sunt diabetic si am nevoie de medicamente, iar din 3 in 3 luni trebuie sa platesc analizele in suma de 220 ron si 8- ron medicamente astfel ca toate cheltuilile lunare se ridica la aproximawtiv 1000 ron doar cu ratele si medicamentele, la care se adauga si costul intretinerii si alimentatiei personale.

5.consider ca reclamanta prin cererea de majorare incearca sa ma elimine din viata copilului stiind ca nu voi mai avea disponibilul banesc pentru a ii indeplini dorintele copilului atunci cand vine la mine sau cu ocazia zilelor festive.

dovedesc cele afirmate cu acte:adeverinta de venituri si un martor .....pe care inteleg sa-l audiati la termenul ce se va stabili privind contributia mea la intretinerea minoruliui peste 500 ron

adeverinta : venituri din dec 2013 pana in mai 2014 intre 3672 ron si 3966 ron
Buna seara!
Am cerut instantei in felul urmator:

subsemnata, domiciliata in...chem in judecata pe paratul... domiciliat in...pentru ca, pe baza hotararii ce veti pronunta, sa dispuneti majorarea pensiei de intretinere la care a fost obligat prin conventia de divort nr ...

de asemenea cer obligarea la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face cu acest proces.

motivele actiunii: in fapt, in conventia mai sus mentionata paratul a fost obligat sa plateasca lunar suma de 500 lei pensie de intretinere pentru minorul nascut in august 2009. la stabilirea acetsei pensii s-au avut in vedere nevoile minorului si posibilitatile materiale ale paratului.
aceasta situatie de fapt s-a schimbat. nevoile minorului au crescut, minor care este acum in varsta de 4 ani si 9 luni este prescolar (anexez adeverinta de la gradinita) si necesita cheltuieli suplimentare in ceea ce priveste asigurarea unei bune educatii, preturile au crescut procentual cel putin cu rata inflatiei.

in ultimul an minorul a suportat si o interventie chirurgicalaplus alte internari in spital, care au generat costuri (anexez iesirile din spital).in acelasi timp au crescut si posibilitatile materiale ale paratului, care realizeaza din salariul un venit mai mare decat cel avut in vedere la stabilirea pensiei de intretinere, a carei majorare o solicit, de la 500 la 800 ron, suma de 800 ron indexata trimestrial in functie de rata inflatiei.

solicit majorarea de la data introducerii cererii si pana la majorat, respectiv pana la terminarea studiilor.

in drept imi intemeiez actiunea pe disp art 529, 531, 532 din codul civil.

rog a solutiona judecarea in lipsa cf art 583 din noul cod de rocedura civila

in divedirea actiunii, inteleg sa ma folosesc de relatiile pe cae va rog sa le cereti de la SC....cu sediul in ....unde paratul este salariat, in legatura cu venitul net realizat in ultimele 6 luni.

am atasat si copia certif divort, copie certif nastere minor, copie CI, adeverinta de gradinita, scrisori medicale, bilete de externare, chitanta taxa de timbru

aceasta a fost cererea mea inaintata instanta

revin imediat cu intampinarea depusa de tata plus raspunsul meu la intampinarea lui
2. el a platit lunar cei 500 ron stabiliti. de fapt i se vireaza de la serviciu in ziua de salariu, din contul lui in contul meu. dar indexarea o pot cere retroactiv?

3. hotararea banuiesc, va ajunge la mine prin posta in 1-2 sapt

5.daca as merge la un avocat cu toata documentatia, ar putea spune clar daca am sanse de castig la apel sau nu?
mi-e teama ca dau bani la avocat si pierd si in apel, pierd banii dati la avocat + cheltuieli de judecata mai mari :(
1.am cerut marirea pe baza maririi salariului tatalui, dar si nevoilor copilului. am atasat chitante, retete....

2.conteaza sectorul sau raza din care face parte executorul?daca merg cu hotararea de la notar, executorul calculeaza si va incepe sa i se opreasca suma indexata de luna urmatoare, spre exemplu? banuiesc, ca nu se poate cere retroactiv

3.acum mai are rost sa fac apel? daca fac apel si nu castig, se maresc cheltuielile de judecata?

4. ce se intampla daca nu achit cei 500 ron-cheltuieli de judecata?
am cerut marire de la 500 la 800 ron, suma indexata cu rata inflatiei
Buna seara!
Am detaliat pe larg povestea mea aici: www.avocatnet.ro/content/for...

in concluzie astazi s-a dat solutia: Respinge cererea ca neantemeiata. Obliga reclamanta sa plateasca paratului suma de 500 lei, cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmand a fi depusa la Judecatoria sect 2.

Considerati ca ar trebui sa fac apel, dar tot fara avocat, caci nu dispun de resursele necesare, altfel puneam avocat de la inceput si poate ca nu pierdeam, sau exista pericolul ca, daca fac apel, si din nou mi se respinge cererea, cheltuielile de judecata sa creasca si atunci in loc sa rezolv ceva, mai mult cheltui?

Multumesc frumos,
ma puteti ajuta va rog cu un raspuns?
astazi am primit citatia prin care ma instiinteaza data pentru care s-a anulat procesul, doar ca este formulata in felul urmator: ''sunteti chemata in instanta in calitate de........ In caz de neprezentare, judecata se face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru.''
eu am solicitat in primul inscris pe care l-am depus la judecatorie, in care il chemam in judecata de tatal minorului, sa se judece in lipsa.
trebuie sa solicit in scris judecarea in lipsa pentru fiecare termen in parte sau este suficienta prima cerere?

va multumesc frumos