avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel la respingerea cererii de majorare pensie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel la respingerea cererii de majorare pensie alimentara

Buna seara!
Am detaliat pe larg povestea mea aici: www.avocatnet.ro/content/for...

in concluzie astazi s-a dat solutia: Respinge cererea ca neantemeiata. Obliga reclamanta sa plateasca paratului suma de 500 lei, cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmand a fi depusa la Judecatoria sect 2.

Considerati ca ar trebui sa fac apel, dar tot fara avocat, caci nu dispun de resursele necesare, altfel puneam avocat de la inceput si poate ca nu pierdeam, sau exista pericolul ca, daca fac apel, si din nou mi se respinge cererea, cheltuielile de judecata sa creasca si atunci in loc sa rezolv ceva, mai mult cheltui?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 01:10, 14 Octombrie 2014
Ce ati cerut pana la urma ?
Asteptati sa va vina acasa hotararea motivata.
Probabil ca nu ati dovedit ca nevoile copilului au crescut de cand v-ati inteles sa va dea 500 de lei.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
am cerut marire de la 500 la 800 ron, suma indexata cu rata inflatiei
Daca ati cerut marire de la 500 la 800 motivat de faptul ca a crescut salariul tatalui , dar si nevoile copilului, aveti sanse in calea de atac, putine, dar sunt.
Daca ati cerut marire de la 500 la 800 ca atat ati calculat si vi s-ar cuveni indexat cu rata inflatiei, nu aveti nicio sansa.
Asteptati totusi sa vedeti motivarea instantei.
Chiar asa! Ce ati cerut? Am vazut ca pe celalalt topic ati fost sfatuita sa cereti in instanta indexarea. Daca asta ati cerut era firesc sa va respinfga cererea. Indexarea, dupa cum bine ati inteles d-voastra si ati scris in celalalt topic opereaza de drept iar acordul la notar este titlu executoriu.
Reveniti cu detalii si poate reusim sa va ajutam.
...
Editat ulterior
Mergeti cu actul facut la notar la un executor judecatoresc. Indexarea va fi calculata de el.

Art. 531 Cod civl alin. 2 Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.

Nicaieri nu se vorbeste despre hotarare judecatoreasca asa ca orice mod de stabilire a pensiei de intretinere in suma fixa conduce la acelasi mod de indexare.
Din pacate .. a trebuit sa peirdeti timp si bani ca sa aflati asta.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
1.am cerut marirea pe baza maririi salariului tatalui, dar si nevoilor copilului. am atasat chitante, retete....

2.conteaza sectorul sau raza din care face parte executorul?daca merg cu hotararea de la notar, executorul calculeaza si va incepe sa i se opreasca suma indexata de luna urmatoare, spre exemplu? banuiesc, ca nu se poate cere retroactiv

3.acum mai are rost sa fac apel? daca fac apel si nu castig, se maresc cheltuielile de judecata?

4. ce se intampla daca nu achit cei 500 ron-cheltuieli de judecata?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
Flor_L, utilizator

Alte discuții în legătură

Indexarea de drept a pensiei de alimentare, indexare trimestriala cu rata inflatiei Flor_L Flor_L Buna ziua, Sunt divortata din sept 2012 si primesc o pensie alimentara in suma fixa de 500 ron, stabilita la notarul unde s-a efectuat divortul. Recent am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian1268 marian1268 va rog sa-mi spuneti daca din sentinata urmatoare, prin venit net se intelege, doar salariul, sau si primele, orele suplimentare , bonurile de masa, ... (vezi toată discuția)
Cerere micsorare pensie alimentara ioana_lazar ioana_lazar Buna ziua! Va contactez deoarece fostul meu sot a cerut recalcularea pensiei alimentare. Mentionez ca in urma procesului de divort, acesta a stabilit ca pensia ... (vezi toată discuția)