avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu2110

Activitate claudiu2110

am auzit că se poate să fiu concediată conform alin. 3 intrucât instituția se află în reorganizare judiciară.
oare este corect? sau sunt și alte acte normative de care eu să nu știu.

OUG 96/2003

Art. 21

(1)Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a)salariatei prevazute la art. 2 lit. c)?e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b)salariatei care se afla in concediu de risc maternal;
c)salariatei care se afla in concediu de maternitate;
d)salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 3 ani;
e)salariatei care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 18 ani.

(2)Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea salariatei in unitate.

(3)Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Bună! am o nelămurire și vreau să știu dacă este legal sau nu.
Sunt o proaspătă mămică și sunt angajată la o instituție de stat.
De curând instituția a intrat în reorganizare iar în săptamâna când am născut s-a organizat un concurs la care au trebuit să participe toți angajații. Eu nu am putut participa întrucât mă aflam internată în spital de 3 zile și am născut prin cezariană.
După ce m-am externat din spital am fost anunțată telefonic că sunt declarată respins. Am vrut să fac contestație și mi sa spus că nu pot face contestație că nu am la ce întrucât nu m-am prezentat. Am făcut doar o cerere la care am atașat biletul de ieșire din spital pentru a arăta motivul neprezentării.
La câteva zile am fost anunțată telefonic să mă prezint pentru a semna de primire decizia de disponibilizare. Mi s-a spus că aceasta va intra în vigoare după expirarea perioadei (de 2 ani) de creștere a copilului.
Este legal cum au procedat? oare voi mai primi indemnizația pentru creștere a copilului întrucât acum mă aflu în postnatal.
Eu știam că o persoană gravidă sau în creștere copil nu poate fi disponibilizată.
Ce mă îndrumați să fac?