Va multumesc mult pentru raspuns. Problema mea este reprezentata de faptul ca probabil cu timpul o sa fie nevoie de cheltuieli de intretinere a casei tot mai mari. Este destul de costisitor sa intretin casa si proprietarul nu acopera absolut nimic. Problema este ca de 1 an nu mai stiu nimic de proprietar si din ce am auzit de la cunoscuti se poate sa nici nu mai vina vreodata in tara. Si eu nu ma simt confortabil sa investesc destul de multi bani intr-o casa care nu este a mea. Inclusiv impozitul pe casa si asigurarea le suport eu, care ar trebui sa fie obligatia proprietarului. Pentru aceste motive doream sa stiu daca exista vreo cale legala sa intru in posesia casei daca proprietarul nu mai da nici un semn si eu practice fac totul pentru imobil.
Va multumesc
Nu am inteles raspunsul. Nu am mai primit nici o veste de la proprietar de 1 an intreg. Eu ma comport ca si un proprietar cu imobilul. Nu exista nici o metoda legala de a intra in posesia casei?
Locuiesc intr-o casa pt. care am contract de comodat semnat cu proprietarul. Contractul este pe perioada nelimitata. Proprietarul este plecat din tara si de aproximativ 1 an nu am mai auzit nimic de el. Stiu ca are destule problem cu legea. Eu locuiesc in casa si ma comport ca un proprietar: platesc facturile, fac reparatiile necesare de intretinere, platesc impozitul pe casa, asigurarea pe casa si obligatory si facultativa. Intrebarea mea este: daca proprietarul nu mai apare, am vreo sansa din punct de vedere legal sa devin proprietar pe imobil?
Multumesc