Nu vorbim aici de coloanele de alimentare cu energie termica care trec prin toate subsolurile blocurilor. Acestea exista si nu am nimic de reprosat in cazul lor. Pe langa aceste conducte ( comune ) trec separat si independent doua conducte cu diametrul de aproximativ 1m ( definite MAGISTRALE ). Se numesc Magistrale ( cum am definit de la inceput ) acele conducte cu un diametru adimensionat fata de cele normale si care fac legatura intre punctele de termoficare de cartier ale RADET. Sper ca de data aceasta ati inteles si daca aveti vre-un raspuns, lamurire sau sfat sa-l publicati. Daca doar incercati sa imi dovediti ca dreptul la proprietate in aceasta tara nu exista sau faptul ca RADET-ul este un colos si n-am cum sa ma iau de guler cu el.......va rog sa nu mai postati articole ca nu ma supar. Astept in acest sens articole de la alti proprietari care au aceeasi problema in legtura cu RADET-ul sau alti monopolisti ( vezi Apa Nova, Distrigaz etc. ).
Va multumesc.
Este ceva ce nu ar trebui sa treaca prin subsolul unui bloc. Magistralele ( de apa, agent termic, canalizare, gaze etc.) au trasee diferite prin canalizare speciala. Argumentele noastre privind faptul ca aceasta magistrala ne afecteaza este si faptul ca datorita defectiunilor ( fisurarea, spargerea ) deterioreaza grav subsolul blocului. Inundatiile provocate prin deteriorarea ei au dus si la focar de infectie; RADET-ul intervenind poate dupa 24 ore de la defectiune. Economia de energie tehnica nu are suport prin faptul ca magistrala trece prin subsol. Nu uitati ca traim in secolul XXI si avem destule materiale performante si accesibile ( ca pret ) pentru a izola termic pierderile de caldura.
Aveti dreptate....Nu pot sa le " vin in ajutor " cu varianta de contorizare individuala si nici nu ii poate obliga nimeni ( nici instanta ) sa-si mute magistralele dar le pot cere in instanta despagubiri in cuantum echivalent cu contorizarea individuala.
Magistralele alimenteaza si alte blocuri din cartier. Doresc ca cei de la RADET sa suporte cheltuielile privind realizarea traseelor de tevi pe scarile blocului si in apartamente precum si costurile gigacalorimetrelor respectiv a apometrelor. Intr-un final RADET-ul nu pierde nimic deoarece o contorizare individuala ar forta rauplatnicii sa isi plateasca facturile la zi ( altfel raman fara caldura, apa calda ), ci din contra au numai de castigat. In acest fel si proprietarii ar fi multumiti deoarece ar exista o contorizare corecta a consumurilor ( cu aparate de masura si control agreate de catre Institutul de Metrologie ).
Contorizarea individuala ( contract de furnizare incheiat cu fiecare proprietar ) consta in :
1. Inlocuirea coloanelor aferente fiecarei scari de bloc ( in momentul de fata coloanele sunt proiectate pentru alimentarea cu energie termica si apa calda pentru doua apartamente situate pe scari alaturate - in oglinda )
2. Montarea pe casa scarii a gigacalorimetrelor respectiv apometru de apa calda pentru fiecare apartament.
3. Realizarea traseului de tevi in interiorul apartamentelor pentru racordarea radiatoarelor respectiv conectarea la apa calda a baii si bucatariei.
Despagubirile ar fi in obligarea celor de la RADET sa suporte cheltuielile privind contorizarea energiei termice si apa calda in mod individual. Cred ca ar fi mai rezonabila aceasta cheltuiala pentru ei decat mutarea coloanelor magistrale.
Prin subsolul blocului unde locuiesc, trec doua conducte magistrale apartinand RADET. Vreau sa va intreb daca pot solicita RADET-ului ( in numele Asociatiei de Proprietari ) despagubiri.