avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despagubiri RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despagubiri RADET

Buna ziua,

Prin subsolul blocului unde locuiesc, trec doua conducte magistrale apartinand RADET. Vreau sa va intreb daca pot solicita RADET-ului ( in numele Asociatiei de Proprietari ) despagubiri.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:35, 20 Septembrie 2013
Ce despagubiri sa cereti? In ce ar consta aceste despagubiri?
Blocurile asa au fost proiectate, iar pe timp de iarna chiar va ajuta la incalzirea subsolului. Va spun pentru ca blocul nostru este complet debransat, iar in urma cu 2 ani, din lipsa incalzirii, cateva conducte de apa au inghetat pur si simplu (pe timp de noapte cand nu era circulatie pe conducte sau sifoane).
In alta ordine de idei, ati putea incerca si o varianta de despagubire (chirie pe spatiul ocupat), dar nu stiu in ce masura o sa aveti castig de cauza... Este greu sa te lupti cu mastodontii acestia... Apoi, din cate stiu la Bucuresti pretul pe Gcal este cel mai mic din tara, pentru ca diferenta pretului de productie este suportat de primarie. La noi la Iasi, pretul de lucru cu as. prop. este de 265,00 lei/Gcal, iar la dvs. este de 177,00 lei/Gcal si asta de catva ani buni! Cum spuneam, puteti incerca, desigur, prin as. prop.!
Succes!
Adica sa cereti chirie furnizorului de utilitati??? :stunned:
E ca si cum i-ati cere despagubiri firmei de cablu ca v-a pozat cablul pe perete in apartament.... :)

Si daca nu va da "despagubirile", ce faceti? Il dati afara din subsol cu coloane cu tot?
Despagubirile ar fi in obligarea celor de la RADET sa suporte cheltuielile privind contorizarea energiei termice si apa calda in mod individual. Cred ca ar fi mai rezonabila aceasta cheltuiala pentru ei decat mutarea coloanelor magistrale.
De ce sa obligati RADET sa suporte niste cheltuieli pe care le faceti in asociatie? Aveti contract cu RADET pentru asemenea lucrare?

Adica, in ce consta acea contorizare individuala?
Contorizarea individuala ( contract de furnizare incheiat cu fiecare proprietar ) consta in :

1. Inlocuirea coloanelor aferente fiecarei scari de bloc ( in momentul de fata coloanele sunt proiectate pentru alimentarea cu energie termica si apa calda pentru doua apartamente situate pe scari alaturate - in oglinda )

2. Montarea pe casa scarii a gigacalorimetrelor respectiv apometru de apa calda pentru fiecare apartament.

3. Realizarea traseului de tevi in interiorul apartamentelor pentru racordarea radiatoarelor respectiv conectarea la apa calda a baii si bucatariei.

Alte discuții în legătură

Subsolul e de vina? ContSters189595 ContSters189595 buna ziua suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare. as dori sa stiu cum se imparte factura radet .ce ... (vezi toată discuția)
Recirculatia apei calde denissse denissse Asteptam prea mult pana sa vina apa calda la robinet. Am auzit ca multe blocuri au conductele de recirculatie dezafectate. cum ati rezolvat problemele astea la ... (vezi toată discuția)
Desfiintare tevi apartinand radet ndb ndb Buna ziua, Asociatia in care sunt membru nu mai beneficiaza de serviciile RADET din ianuarie 2010, intrebarea mea este urmatoarea: putem desfiinta tevile ... (vezi toată discuția)