avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate ChristinaL

Activitate ChristinaL

Buna ziua!

As avea si eu cateva intrebari privind solutionarea unei iesiri din indiviziune/dezbatere masa succesorala.

Masa cuprinde un teren care a fost expertizate, expertul depunand raportul in termen pentru infatisare. Insa ceilalalti experti (pentru celelalte bunuri din masa succesorala) nu au depus rapoartele in acest termen.

1. Prima intrebare ar fi: in cazul ca doresc depunerea de obiectiuni la expertiza depusa - cand se face aceasta? La 15 zile de cand a depus-o expertul? Sau la urmatoarea infatisare? In acest moment, precum spuneam, nu s-au depus toate celelalte expertize si s-a dat un alt termen pentru luare la cunostinta a raportului depus...

2. La masa succesorala vin mai multi descendenti. Este adevarat ca expertul nu are voie sa propuna o varianta de tipul: sa atribuie totul unui mostenitor, obligand pe ceilalalti la sulte, ci trebuie mereu sa imparta in asa fel, incat toti mostenitorii sa ia o parte din terenul respectiv conform cotelor?

3. Exista vreo posibilitate sa cer instantei sa-mi atribuie in intregime respectivele terenuri, urmand sa dau sulta, chiar daca aceasta varianta de lotizare nu exista in raportul de expertiza (cf. 2)?

4. Daca exista posibilitatea de la 3, cand trebuie depusa aceasta cerere?

Multumesc frumos pentru timpul acordat.

Cu stima,
C.