avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebari obiectiuni/lotizare - Expertiza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebari obiectiuni/lotizare - Expertiza topocadastrala

Buna ziua!

As avea si eu cateva intrebari privind solutionarea unei iesiri din indiviziune/dezbatere masa succesorala.

Masa cuprinde un teren care a fost expertizate, expertul depunand raportul in termen pentru infatisare. Insa ceilalalti experti (pentru celelalte bunuri din masa succesorala) nu au depus rapoartele in acest termen.

1. Prima intrebare ar fi: in cazul ca doresc depunerea de obiectiuni la expertiza depusa - cand se face aceasta? La 15 zile de cand a depus-o expertul? Sau la urmatoarea infatisare? In acest moment, precum spuneam, nu s-au depus toate celelalte expertize si s-a dat un alt termen pentru luare la cunostinta a raportului depus...

2. La masa succesorala vin mai multi descendenti. Este adevarat ca expertul nu are voie sa propuna o varianta de tipul: sa atribuie totul unui mostenitor, obligand pe ceilalalti la sulte, ci trebuie mereu sa imparta in asa fel, incat toti mostenitorii sa ia o parte din terenul respectiv conform cotelor?

3. Exista vreo posibilitate sa cer instantei sa-mi atribuie in intregime respectivele terenuri, urmand sa dau sulta, chiar daca aceasta varianta de lotizare nu exista in raportul de expertiza (cf. 2)?

4. Daca exista posibilitatea de la 3, cand trebuie depusa aceasta cerere?

Multumesc frumos pentru timpul acordat.

Cu stima,
C.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:06, 16 Septembrie 2013
1. Obiectiunile la raportul de expertiza le puteti depune la termenul urmator, tot atunci se vor lua si in discutie de catre instantya care se va pronunta asupra acestora.
2.Depinde care au fost obiectivele incuviintate de instanta si daca propunerea expertului excede acestor obiective.
3.Aceasta posibilitate o aveati prin formularea unei cereri reconventionale (inteleg ca sunteti parat).
4. Cererea reconventionala se depune sub sanctiunea decaderii odata cu intampinarea sau cand intampinarea nu este obligatorie, la primul termen de judecata
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
Madalina Pascu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza topografica lege flori9 flori9 Buna ziua, as dori sa-mi spuneti ce lege reglementeaza lotizarea terenului intr-un partaj judiciar la o expertiza topografica? (vezi toată discuția)
Lotizare finala flori9 flori9 Solutie: amână cauza pentru ca părţile să ia cunoştinţă de conţinutul rapoartelor de expertiză şi pentru ca expertul topo să întocmească ... (vezi toată discuția)
Onorariul unui expert sil73 sil73 cand se fac obiectii la un raport de expertiza teren ce consta in 1-2 variante de lotizare teren aceste se platesc? (vezi toată discuția)