avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza topografica lege
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza topografica lege

Buna ziua,
as dori sa-mi spuneti ce lege reglementeaza lotizarea terenului intr-un partaj judiciar la o expertiza topografica?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 15:09, 24 Iunie 2010
Art.673 indice 5 --- art.art.673 indice 9 c.proc.c. civ.-cele 5 articole cuprinzand dispozitii cu privire la efectuarea expertizelor in cadrul proceselor de partaj, deci implicit si cu trimitere la cele topografice.
Daca expertiza s-a facut in data de 10 si 11 ale lunii, pana la procesul din 23 sunt sanse ca expertii sa depuna rapoartele la dosar cu 5 zile inainte, sau se va amana procesul?
Depinde de experti...de volumul lor de lucru...
Posibil sa depuna lucrarea in termen procedural (adica timp ar fi).
av.M.Hornea
Da, intre timp am sunat la registratura si mi-au spus ca s-au depus rapoartele unul pe data de 18/06, iar celalat pe data de 21/06. Procesul este pe data de 23/06. Eu nu am avut cum sa le vad pt ca nu au fost depuse cu 5 zile inainte de termen. Ce sa fac? Pot cere o amanare pt studierea rapoartelor si pt aducerea eventualelor obiectiuni, sau pot intampina dificultati din partea presedintelui?
Da, solicitati termen pentru a lua la cunostinta de continutula acestora.La cel depus pe data de 18 s-ar putea invoca faptul ca a fost depus in termen insa avand in vedere ca dosarele se iau din arhiva cu 5 zile inainte de termen, solicitati termen pentru amandoua.

Alte discuții în legătură

Lotizare finala flori9 flori9 Solutie: amână cauza pentru ca părţile să ia cunoştinţă de conţinutul rapoartelor de expertiză şi pentru ca expertul topo să întocmească ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj. expertiza neefectuata, consecinte tatami2013 tatami2013 Buna ziua, Am si eu o intrebare la dumneavoastra. In primavara acestui an fratele meu a deschis un proces de partaj impotriva celorlalti frati. La prima ... (vezi toată discuția)
Atribuire provizorie clyde2010 clyde2010 Obiectul cauzei:partaj bunuri comune. Masa de partaj: o casa si terenul aferent. Mod de dobandire: contr.v/c,trei cumparatori,cote egale 1/3,fara nici un fel ... (vezi toată discuția)