Vreau sa infiintez o firma de transport international de marfa si curierat cu o masina pana in 3,5 t si as dori cateva sfaturi tinand cont ca este pentru prima data cand fac asa ceva. Tinand cont de varsta mea , 28 ani as dori sa stiu ce tip de SRL ma avantajeaza, costurile durata si daca masina este m-ai bine sa fie trecuta pe firma.
Pe data de 1 aprilie am ajuns cu o duba plina cu marfa la granita dintre suedia cu norvegia, ne stiind foarte bine locul unde este vama norvegiana am am intrat in vama pe culoarea verde unde nu trebuie sa declari marfa cu toate ca eu aveam marfa de declarat. Acolo fiind un filtru de la vama am fost oprit si controlat si la acte dar si la marfa de catre o agenta vamala care nu sa comportat prea frumos cu mine si cu marfa tinand cont ca eu trebuia sa duc marfa intacta la destinatie ( aveam toate actele in regula). Dupa ce agenta de la vama sa consultat cu un coleg mi-a spus sa ma duc sa declar marfa altfel mi-o confisca iar eu am intrebat unde sa o declar fiind pentru prima data cand eu duceam marfa care trebuia declarata la vama iar ea mia zis sa ma duc intr-un anumit loc si sa fac la stanga. Dupa ce am facut cum a zis( trebuia sa merg inainte si sa fac la stanga dupa o cladire) m-am trezit ca acela era drumul de iesire din vama am incercat sa ma intorc inapoi unde ma oprise dar drumul fiind cu sens unic a trebuit sa continui un pic dar am vazut ca la capatul drumului in fata a oprit o masina si din ea a coborat agenta care ma controlase si am continuat drumul pana la ea. Acolo agenta mia spus ca sunt in mari probleme si sa o urmez. Ma bagat cu masin a intr-o cladire mare, pe mine ma bagat intr-o camera si ma incuiat fara sa imi dea vreo explicatie sau apa vreo 3 ore dupa care cand ma scos de acolo mia zis sa i-au masina sa o pun intr-o parcare afara si sa o urmez. Ma incuiat in alta camera fara explicatii si fara apa ( am cerut apa dar mi sa spus un nu raspicat) inca 3 ore dupa care a venit un domn cu o hartie la mine si mia zis sa o semnez ca sa pot pleca. Dupa ce mia explicat ce scrie in hartie am semnat pentru ca nu mai puteam de sete, foame si de disperare. Mi sa dat masina si am plecat. Cand am ajuns la un prieten in suedia am contactat un translator si am mers la vama a doua zi iar acolo am aflat ce am semnat( am accepat ca sunt vinovat de faptul ca am incercat sa intru cu marfa in norvegia sustraganduma de la a o declara si mi sa confiscat marafa plus o amenda de 800 euro) iar la cererea translatorului abia atunci mi sa dat o hartie la mana prin care sa se dovedeasca ca mi sa confiscat marfa. Pe data de 22 aprilie am mers la un avocat norvegin sa ii dau un judecata si acesta a cerut ulterior explicatii la vama si la politie pentru ce sa intamplat iar vama a spus asa ca eu(soferul) conduceam masina cu muzica la maxim si am intrat in vama pe culoarea verde ne vrand sa declar marfa iar masina era cu intrumente muzicale eu fiindun lautar si ma duceam la Dramen sa cant. ( masina era incarcat cu un palet plin cu fiare, 6 cutii cu materiale plastice si 11 cutii mari cu mobila muzicala toate cu acte in regula) MENTIONEZ CA INTRE TIMP PE DATA DE 11 APRILIE AVAND 3 CLIENTI UNUL DIN EI SIA RECUPERAT MARFA SI NU A MAI DAT NICI UN SEMN DE VIATA, AM FACUT CONTESTATII PENTRU AMENDA SI PENTRU CA MIA CONFISCAT MARAFA DE PE 3 APRILIE SI NU MI SA DAT NICI UN RASPUNS IAR CEL MAI CIUDAT LUCRU ESTE CA EI AU INREGISTRAT EVENIMENTUL ABIA DUPA CE AU FOST CONTACTATI DE AVOCATUL MEU. VA ROG SA IMI DATI SI MIE UN SFAT SAU CARE CREDETI CA SUNT SANSELE SA CASTIG PROCESUL PENTRU CA PAGUBELE SUNT FOARTE MARI IAR ASIGURAREA CMR NU DESPAGUBESTE CLIENTII PENTRU ASTA. PRIMA INFATISARE LA PROCES VA FI IN OCTOMBRIE SAU NOIEMBRIE INCA NU STIU DATA FIXA. VA MULTUMESC