avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate SAnamaria

Activitate SAnamaria

Răspuns la discuția Succesiune/Mostenire
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Suntem mult mai linistiti.
Daca mai am intrebari, mai pot apela la dumneavoastra?
Va multumesc.....
Multumesc mult pentru raspuns.
Din pacate am furnizat o informatie eronata. Dupa bunicul meu s-a facut succesiunea. Numai dupa tatal meu nu s-a facut.
In aceste conditii mai este nevoie de acel certificat de mostenitor?
Bunica mea ne poate obliga cumva sa ne mutam cu ea?

Va multumesc..........
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Sa inteleg ca fara succesiune ea nu poate vinde nici unul dintre apartamente si nu ne poate da afara din locuinta?
Va rog sa-mi spuneti daca putem face ceva impotriva ei deoarece ne terorizeaza aproape zilnic, iar mama mea a ajuns sa consume sedative din cauza ei?
Putem depune plangere la politie, sau sa cerem ordin de restrictionare pentru ca ne ameninta ca vine si ne sparge usa?

Mi-ati putea raspunde si la aceasta intrebare: Am inteles ca daca locuiesti intr-o casa de cel putin 15 ani ai toate drepturile asupra ei, este adevarat?

Va multumesc frumos.
Buna ziua,

O sa va relatez o poveste trista, dar adevarata.........Si va rog sa ma ajutati.
Acum 17 ani bunicii mei au cumparat un apartament cu 2 camere pentru tatal meu, el fiind casatorit si cu doi copii( eu 23 ani si fratele meu 19 ani), dar nu a fost niciodata trecut pe numele lui sau al mamei, acel apartament a fost trecut pe numele bunicii.
Dupa aprox 3 ani de la cumparare bunicul meu a decedat, iar dupa moartea sa nu s-a facut succesiune. Precizez ca bunicii mei locuiau, iar bunica mea locuieste in continuare intr-un apartament cu 4 camere.
Acum aproape 6 ani a murit tatal meu, dar nici dupa el nu s-a facut succesiune.

In prezent bunica mea ce locuieste singura intr-un apartament cu 4 camere vrea sa ne dea afara din apartamentul cu 2 camere de unde locuim de 17 ani. Ea ne ameninta ca ne sparge usa si ca ne da afara cu forta daca nu ii platim chirie sau sa ne mutam in locuinta ea. Noi nu avem unde sa locuim in alta parte deoarece nu detinem resursele financiare necesare.
Cu bunica mea nu se poate locuii pentru ca are un comportament violent fiind alcoolica.
Toata viata s-a comportat cu noi ca si cum am fi sclavii ei, mai ales cu mama mea pe care a terorizato chiar si gravida fiind cu mine.

Precizez ca tatal meu mai are o sora in viata.

Ce drepturi avem noi ( eu, fratele meu si mama)?
Ne poate da afara cand doreste ea?
Poate vinde apartamentul cu 2 camere fara acordul nostru?
Am inteles ca daca locuiesti intr-o casa de cel putin 15 ani ai toate drepturile asupra ei, este adevarat?

Va multumesc mult pentru ajutor.