avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate simona111

Activitate simona111

Către
Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor

Subsemnata/ul …………., candidat/ă la examenul de primire în profesia de avocat stagiar/definitiv, sesiunea septembrie 2013, Centrul Teritorial Bucureşti, vă rog respectuos să binevoiţi a-mi pune la dispoziţie fotocopii scanate după cele 5 lucrări personale predate comisiei de examen, respectiv lucrările pentru materiile:

• Drept Civil
• Drept Procesual Civil
• Drept Penal
• Drept Procesual Penal
• Organizarea şi Exercitarea Profesiei de Avocat

susţinute cu ocazia examenului.

Vă rog să-mi transmiteţi documentele scanate în format pdf sau jpeg, la adresa de poştă electronică: ……………..@...............ro.

Vă mulţumesc respectuos,

Prenume Nume

Acum ca s-au afisat recorectarile, voi solicita INPPA o copie dupa tezele mele.
Merg cu ele la profesori de drept in materie sa vad cum ar fi corectate si notate.
Daca diferenta este justificata, voi mai solicita corectura inca la 2 universitati, la profesori in materia respectiva.
Daca se confirma ca puteam trece acest examen, sa vezi show.
Bafta si celor ce vor sa urmeze demersul meu.
O zi frumoasa in continuare.
Nu stiu cati dintre voi v-ati evaluat lucrarea dupa baremele afisate de INPPA.
Nici eu n-am facut-o pana astazi, cand am constatat ca bataia de joc e atat de mare.
Ei bine, mi se intareste convingerea ca lucrarile au fost corectate de femeia de serviciu si nu de vreun avocat, sau macar de vreun practicant de profesie juridica, ca de un profesor nu poate fi vorba. Nici macar un profesor de la Petre Andrei, nu ar putea aprecia in acest mod lucrarile.
Concluzia mea este aceea ca, cel ce a acordat notarea, a avut in fata baremul INPPA si lucrarea. Daca in lucrare era scris textul baremului, era notat, daca nu, nu.
Astazi, asa cum am mai spus, mi-am facut punctajul lucrarilor dupa barem. Am fost foarte exigenta in ce priveste notarea si abia dupa ce am terminat de punctat cele 5 lucrari, am constatat ca de fapt sunt notata la jumatate din punctajul pe care il meritam.
E injurios.
E de neacceptat.
Apropos, stie cineva daca s-a refacut baremul la OEPA - definitivi? Caci speta este notata cu 4 puncte, dar din adunarea subpunctelor rezulta 3. Poate ne dau un punct din oficiu?
Dupa bataia de joc privind organizarea acestui simulacru de examen, dupa presiunea pusa pe fiecare dintre candidati, nu cred ca voi putea trece usor peste modul de corectare.
Am formulat si depus astazi o contestatie si sper ca macar de data asta cineva calificat sa corecteze lucrarile mele.
In cazul in care nici in urma corectarii nu mi se vor acorda punctele pe care sigur le-am facut, cu siguranta voi chema INPPA in instanta.
Judecatorul s-ar putea pronunta asupra lucrarilor, avand capacitatea ci calificarea de a aprecia.
Nu spun ca nici jumatate din bresla purtatorilor de roba nu ar fi trecut acest examen, la modul in care s-a organizat si notat, dar spun ca sunt mai buna decat jumatatea la care am facut referire, bazandu-ma doar pe experienta din instante.
Este clar ca breasla avocaturii este inchisa. Doar 7% (dintre definitivii in alte profesii) sa poata accede in avocatura?
Si atunci ma gandesc la stagiari. Astia pentru ce-s buni? Sa care mapa avocatului? Sa tina randul la instante, pana vine dosarul la ordine? Sa accepte salarii de mizerie (asta in cazul in care nu aduc bani de acasa)?
Nu inteleg ce se doreste cu organizarea acestui examen. Probabil doar obtinerea de capital sau, cativa sa obtina niste venituri din participarea la examen si atat.
Este rusinos.

Cred ca nu mai vreau sa intru in aceasta breasla, dar ca jurist, ma vad obligata sa-mi apar demnitatea, asa ca, mai astept recorectarea tezelor si rezultatul, iar daca nu se schimba nimic, ne vedem in instanta.
Iar la definitivi, era in tematica si nedemnitatea...
Tot capitolul.
Sunt de aceeasi opinie, am sa sesizez si eu INPPA, pentru ca si ieri si astazi, am fost mutata de un frustrat din supraveghetori.
Dupa ce ca avem asupra noastra presiunea acestui examen dificil, pe care nu l-ar trece nici jumatate din avocatii definitivi din UNBR, se mai trezeste si supraveghetorul NF acasa, sa isi puna in valoare valentele de tip autoritar, cinstit, corect.
ste inadmisibil.

Va incurajez sa depuneti cat mai multi contestatii si sesizari asupra tuturor aspectelor pe care le-ati semnalat.

Parerea mea e ca cine trebuie sa fie admis, va fi admis si atat.
Ati observat cum se pun timbrele pe coltul tezei? Nu e nevoie de tehnica pentru a te putea uita sub coltul indoit sa vezi a cui e lucrarea... E suficient sa deschizi fanta si sa stii a cui e lucrarea.

RUSINEEEEEEEE
Draga Andrei,
Nu stiu cum s-au comportat supraveghetorii din sala unde ai sustinut examenul, insa elogiile pe care le aduci tu organizatorilor imi amintesc de perioada cand pupatul la spate era sport national.nBaremul de corectare in mod clar este defectuos, te poate dezavantaja lipsa unui cuvant cu cateva zecimi de punct, uneori chiar si pana la 0.50.
Despre corectitudine, este discutabil, atata timp cat coltul foii este indoit si sigilat cu un timbru ce nu acopera in intregime chenarul, astfel incat cu destul de multa usurinta, s-ar putea identifica numele candidatului.
Desi am reclamat inca de ieri sefului de sala acest aspect, vad ca si astazi s-a procedat in mod similar.
Imi permit sa fiu subiectiva, atata timp cat nimeni nu numai ca nu s-a sesizat, dar nu s-a luat nici o masura in acest sens.
Cat despre cuantumul taxelor, daca ti se pare putin, sau daca te dau banii afara din casa, ii poti investi in actiuni filantropice.
Eu una, muncesc jumatate de luna pentru banii astia.

andreibunea a scris:n
nun examen deosebit de corect , organizat de niste oameni integri si cu constiinta curata. Taxa de 1000 de lei e prea mica pentru eforturile uriase pe care le-au depus organizatorii si comisia de examen care a muncit pentru a crea subiecte accesibile si cu un barem de bun simt. Trebuie sporit gradul de dificultate al subiectelor, trebuie introdusa si proba interviului , trebuie marita si taxa de examinare. Doar asa adevaratele valori vor accede in aceasta profesie unde onoarea si cinstea sunt cele mai importante caracteristici. Nu am vazut niciodata atata cinste cat vad in lumea celor din unbr. Nu mai am cuvinte sa descriu aprecierea pe care o port inclusiv celor care apara interesele legitime ale nedreptatitilor ce se perinda pe la institutii gen dna, diicot si care in acelasi timp cu onoare conduc tot ce tine de profesia de avocat .n
nn
Draga Andrei,
Nu stiu cum s-au comportat supraceghetorii din sala unde ai sustinut examenul, insa elogiile pe care le aduci tu organizatorilor imi amintesc de perioada cand pupatul la spate era sport national.
Baremul de corectare in mod clar este defectuos, te poate dezavantaja lipsa unui cuvant cu cateva zecimi de punct, uneori cjiar si pana la 0.50.
Despre corectitudine, este discutabil, atata timp cat coltul foii este indoit si sigilat cu un timbru ce nu acopera in intregime chenarul, astfel incat cu destul de multa usurinta, s-ar putea identifica numele candidatului.
Desi am reclamat inca de ieri sefului de sala acest aspect, vad ca si astazi s-a procedat in mod similar.
Imi permit sa fiu subiectiva, atata timp cat nimeni nu numai ca nu s-a sesizat, dar nu s-a luat nici o masura in acest sens.
Mult succes tuturor in continuare!

andreibunea a scris:

un examen deosebit de corect , organizat de niste oameni integri si cu constiinta curata. Taxa de 1000 de lei e prea mica pentru eforturile uriase pe care le-au depus organizatorii si comisia de examen care a muncit pentru a crea subiecte accesibile si cu un barem de bun simt. Trebuie sporit gradul de dificultate al subiectelor, trebuie introdusa si proba interviului , trebuie marita si taxa de examinare. Doar asa adevaratele valori vor accede in aceasta profesie unde onoarea si cinstea sunt cele mai importante caracteristici. Nu am vazut niciodata atata cinste cat vad in lumea celor din unbr. Nu mai am cuvinte sa descriu aprecierea pe care o port inclusiv celor care apara interesele legitime ale nedreptatitilor ce se perinda pe la institutii gen dna, diicot si care in acelasi timp cu onoare conduc tot ce tine de profesia de avocat .

Cred ca nu ti-ai insusit indeajuns de bine tematica.
La punctul 3 di Tematica afisata de INPPA sau UNBR figureaza <<Incompatibilităţi, interdicţii şi nedemnităţi privind profesia de avocat.>>

aneana a scris:

ATENTIE MARITA!!!! la oepa au dat nedemnitatile profesiei, INSA ACESTEA AU FOST SCOASE DIN TEMATICA fix in aceasta primavara!!!

este normal????? este normal ca atunci cand ai o tematica sa nu ti cont de ea????

Minim 5 la fiecare materie, iar media 7 pe total ca sa fii admisa
Marius, te rog posteaza linkul de pe facebook, caci nu stiam ca exista acolo un grup de discutii.
Multumesc