avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Activitate Laurentiu1958

Activitate Laurentiu1958

Răspuns la discuția Zona 1 de radiatii
Pe dvs care a-ti iesit la pensie in 2009 parca, va avantaja incadrarea in art. 20 lit. b deoarece punctajul se impartea la 15. Multa lume, inclusiv juristi asimileaza zona I de expunere la radiatii cu grupa I de munca. Este adevarat ca si una si cealalta inseamna conditii speciale de munca. Dar atentie la stagiul de cotizare! In cazul legii 263/2010 acest stagiu s-a majorat la 22 ani si 6 luni. Mai bine mergeti pe ideea ca nu vi s-a calculat bine pe legea 19 si intrebati de ce nu a-ti fost incadrat in 20 b. Puteti sesiza si ITM-ul.
Răspuns la discuția Zona 1 de radiatii

E clar, au realizat ca au gresit si evita asumarea raspunderii. Mergeti cu actiune la CAF

Ce este CAF?
Ma intereseaza aceasta discutie. Eu am 32 ani vechime totala, si din aceasta 18 ani i-am petrecut in zone de expunere la radiatii asa cum sunt definite in Hotararea 583/21.06.2001.
La doua din institutiile la care am lucrat, desi am solicitat acest lucru, mi s-a raspuns la una cu o adeverinta din care reiese ca mi-am desfasurat activitatea in grupa de munca I conform Ordinului 125/1990, anexa I, pct 17, iar la cealalta nu mi s-a raspuns, fiind depusa din 05.04.2013.
Mi-e greu sa cred ca un inspector reurse umane din aceste institutii nu cunosc legile.

Răspuns la discuția Zona 1 de radiatii
Dumneavoastra trebuia sa iesiti la pensie cu articolul 20 litera b din legea 19. Si atunci stagiul de cotizare era de 15 ani. Acum este 22,5. In mod normal, ar trebui sa aveti pensia mai mare decat a celor de acum. Punctajul total trebuia impartit la 15.
Răspuns la discuția Zona 1 de radiatii
Problema o cunosc si eu, important este ca institutia sa elibereze o adeverinta din care sa reiasa ca a lucrat in zona I de expunere la radiatii. Asa punctajul se va imparti la 22,5 ani si va iesi cu o pensie mai mare. Numai ca serviciile de resurse umane se fac a nu intelege ce este aia zona I de expunere la radiatii. Daca reusiti spuneti-mi si mie, sunt in aceiasi situatie. Cred ca aceste lucruri se lamuresc numai in instanta.
In cazul de mai sus punctajul se imparte la 15, considerat stagiu complet de cotizare.