avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Activitate ana-cristina

Activitate ana-cristina

ynocentta a scris:

adminisatrtorul nu are temei legal sa impuna persoana in plus la calculul cotelor de intretinere fara a avea dovezi indubitabile
In temeiul HG nr 1588/2007 art 12 a al c si d puteti formula contestatie la valoarea intretinerii afisata in lista de intretinere-in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Asa am citit si eu pe un alt forum. Voi contesta totul la administratie, si daca nu se rezolva astfel, voi face constestatie si la primarie.

La un moment dat a amenintat-o pe proprietara chiar, cu o amenda.
:) Mai nou, se pare ca presedintii de asociatie pot da amenzi. (glumesc, evident)
george-neagu a scris:

Nu se discuta de zile consecutive.
Norme la Legea 230/2007
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Corect! Zilele nu sunt nici macar 15 la numar pe luna, daramite consecutive. Deci s-a mers fix pe "ce zic vecinii", iar vecinii au mintit.
Suna bine. Am citit ceva asemanator pe un alt forum. Lumea sfatuia persoana respectiva sa faca o contestatie in termen de 7-10 zile de la afisarea intretinerii. Sper sa functioneze astfel. Administratorul nu pare un om nesuferit. Sunt convinsa ca totul a plecat de la presedinta asociatiei de locatari.

Ma pot adresa direct dansului, ca sa evit un conflict cu presedinta, nu?

Multmesc pentru raspunsuri
elga50 a scris:

Ca informatie trebuie sa va spun ca intretinerea nu se dubleaza in intregime deoarece numai o parte din acea suma e rezultata ca urmare a repartizarii facturii pe numar de persoane, adica gazele, energia electrica si gunoiul, suma care nu depaseste 20 - 25 lei / luna / persoana.
In rest cota intretinerii lunare cuprinde cheltuieli care se repartizeaza conform cu consumurile contorizate si conform cu suprafata apartamentului (care nu depind de numarul persoanelor ce locuiesc in imobil)

Caldura se repartizeaza conform cu consumul daca aveti repartitoare sau conform cu suprafata apartamentului. Deci nu conteaza daca sunteti trecuti la intretinere 1 sau 2 persoane.

Pai asta-i problema. Intretinerea pe iulie a venit 61 lei. Iar pe August (tocmai a fost afisata) e de 118 lei. Chiar si cu un consum de 1 mc de apa in plus, tot mi se pare o diferenta mare. In conditiile in care vara abia stau pe acolo. Lista intretinerii este f lunga si marunta, sincer ma deruteaza sa incerc sa o deslusesc.
Momentan nu foarte mult, pentru ca nu au inceput sa dea caldura. Intretinerea a venit cu vreo 30-40 lei mai mult decat ar fi venit in mod normal pe luna august.

Trebuie mentionat ca e vorba de o garsoniera de aprx 30 si ceva mp.
Am avut recent o altercatie cu niste vecini care se pare ca sunt prieteni cu presedinta asociatiei de locatari. Neavand cum altfel sa se razbune, vecinii in cauza mi-au sarit in cap ca prietenul meu sta la mine si nu plateste intretinere. Problema este insa, ca nu mi-au prezentat dovezi (nici nu am cum) insa acum m-am trezit ca suntem brusc 2 persoane la intretinere.

I-am rugat sa imi dovedeasca, insa evita discutia asta si imi tot spun ca "vecinii s-au plans". Vecinii fiind fix cei deranjati ca am chemat politia cand au dat muzica tare.

Prietenul meu vine din cand in cand la mine si din cate am citit, legea spune ca poate sta pana la 15 zile consecutiv fara sa fie adaugat la intretinere. El (nici macar eu) nu stam atat de mult acolo pentru ca stam frecvent la parintii lui la casa in suburbie.

Cum presedinta asociatiei nu a vrut sa auda de asa ceva, m-am trezit direct cu inca o persoana la intretinere. Refuza sa se uite pe camere sa vada cand a venit sau nu prietenul meu. Eu cum pot proceda intr-o asemenea situatie?

Cheltuielile intretinerii si asa sunt umflate cu o mie si una de maruntisuri si sunt sume foarte mari de plata. E absurd acum sa le platesc de doua ori doar ca sa le inchid lor gura.
Asta si voi face. Dansul spune ca acel contract incheiat cu primaria nu prevede demontarea si remontarea AC-urilor, insa ma indoiesc, pentru ca aceeasi primarie a facut asta la alte blocuri.
Domnul administrator al blocului nostru ne-a anuntat aseara la ora 19 ca in doar 3 zile (2 de weekend) incepe reabilitarea termica a blocului si ca ori singuri, ori sunam la un numar dat de dansul, trebuie sa demontam aerul conditionat si alte accesorii pe care le avem pe fatada. Acum stau si intreb, cat de legal este ce spune dansul in alt anunt:
Lucurile demontate de catre constructor vor fi considerate deseuri.
[ link extern ]