Buna ziua.
O asociatie de parinti a unei scoli generale , constituita legal , are dreptul sa angajeze o femeie de serviciu in baza unor donatii ale parintilor elevilor acestei scoli ?
Ar fi singura solutie in conditiile in care singura femeie de serviciu angajata nu face fata situatiei iar Primaria si Inspectoratul nu aproba angajarea de personal auxiliar.
Multumesc.
Buna ziua,
Cum aflu mostenitorii unei persoane decedate ? Stiu unde si cand a decedat persoana in cauza dar trebuie sa aflu daca are mostenitori pentru a-i chema in judecata.Unde trebuie sa fac demersuri?
Multumesc!
Buna ziua,
Fiul meu este clasa a IIIa la o scoala de stat din Bucuresti. Anul acesta Asociatia Parintilor Copiilor scolii , care se ocupa de programul after scool , ne-a inmanat un contract de parteneriat. Pentru acei copii din cadrul scolii care doresc frecventarea acestui program , parintele trebuie sa semneze acest contract de parteneriat in care sunt inserate clauze contractuale.
Sigur ca, programul este asigurat cu participarea unor cadre didactice care trebuiesc remunerate. La fel si masa de pranz inclusa. Se mentioneaza insa faptul ca :
,,Parintii care nu mai au posibilitatea sa plateasca contributia la After Scool din motive personale , au posibilitatea numai in perioada 21.12.2013-05.01 2014 sa renunte. Pentru acest lucru sunt obligati sa trimita o cerere prin care anunta acest lucru , in caz contrar contractul se prelungeste automat pana la 20. 06.2014.''
Acest contract este pentru o perioada de 1 an de zile iar in situatia in care nu mai doresti sa participi la programul after school , si nu ai facut cererea de retragere in cele 2 saptamani din vacanta de iarna !?! , vei platii totusi , pana la 20.05. 2014 adica pana la finalul anului scolar, contributia zilnica catre profesorii supraveghetori , nu si masa , intrucat elevul nu a participat .
Nu cumva aceste clauze sunt abuzive? Si daca este asa ce pot face? Daca nu semnez contractul fiul meu nu va fi primit la after school?
Va multumesc!
Tocmai am specificat ca am contactat 2 juristi , avocati, care nu m-au lamurit . Pe mine ma intereseaza daca imi poate da cineva informatii cu privire la aflarea mostenitorilor. Daca exista cum aflu de existenta lor. Si daca nu exista ce se poate face?
Am pus aceste intrebari in speranta ca cineva ma va indruma cumva...
Buna ziua,
Tatal meu a achizitionat cu chitanta de mana in anul 1970 un teren in sectorul 2 al capitalei. Pana in prezent terenul a fost stapanit de tatal meu. A platit impozit pe numele lui. In prezent as dori sa intram in legalitate cu acest teren . Problema e ca vanzatoarea terenului este decedata. Ca sa introducem o actiune in instanta cum dam de mostenitori ? Unde trebuie solicitate informatii? Si daca nu are mostenitori? Pe cine chem in judecata?
Am consultat 2 juristi in domeniu si nu m-au lamurit. Parerile erau diferite si in ceea ce priveste petitul actiunii. Uzucapiune sau hotarare ce tine loc de act autentic?
Va multumesc!