avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Activitate Mikeconstanta

Activitate Mikeconstanta

Multumesc pentru răspuns, așteptăm zilele următoare sa aflam daca vom avea ceva in plus sau minus, blocul este din 1982, deci cu siguranță modificări au survenit peste tot, daca nu la numărul de elementi, cu siguranță la tipul de calorifere. Pe acea vreme se obisnuiau sa se monteaza cele de tabla, acum fiind înlocuite cu cele din fonta, de la ap. la ap. cu zeci de modele. O sa întrebăm asociația, sa vedem daca dispun de o baza initiala de calcul, un inventar inițial. Oricum e bine de știut ca nu se va face media nr. de elementi pe apartament si se va tine cont de poziția defavorabila a unor apartamente.
Blocul este din 1982, deci peste 30 de ani, cu siguranță s-au modificat caloriferele la toate apartamentele in aceasta perioada, mai ales la tipul acestora, ele fiind inițial din tabla si ulterior schimbate din fonta si/ sau modificate numărul de elementi. Discuția a fost daca este legală aceasta verificare, nefiind informați care este sau a fost baza initiala de calcul de la proiectarea blocului. De asemenea am dori sa știm cum putem combate un eventual abuz, tinand cont ca un președinte de scara ceruse sa se facă media numărului de elementi pe apartament si cine are in plus sau in minus sa plătească in consecință.
Multumesc pentru răspuns oricum, am întrebat pe un post mai vechi, si-am crezut ca nu mine va răspunde.
Am fost informați ca cheltuielile de caldura începând cu următoare luna vor fi diferentiat pentru fiecare apartament in funcție de numărul de elementi calorifer/ suprafața radianta. Masuratorile au fost făcute de o persoana autorizată, din câte am înțeles de la cei de la asociatie, plătită din banii noștri, 200 RON pentru o scara de 19 apartamente.
Sa înțeleg ca asociația de locatari care a făcut masuratori, mai precis a numărat numărul de elementi ai caloriferelor fiecărui apartament si a estimat tipul acestora e in afara legii? Precizez ca nu avem repartitoare in asociatie.
Buna ziua tuturor, as dori sa știu daca cumva este o regula a asociatiilor de locatari sau ceva trecut in legislatie referitor la numărul in plus de elementi calorifer pentru apartamentele de la ultimul etaj ( cazul meu, etaj 4 pe Est), număr in plus fata de cei de la etajele inferioare, tinand cont ca aceste apartamente vor trebui sa-si asigure același confort termic. As dori sa știm daca aceste apartamente ar trebui sa plătească ceva in plus, sau in minus fata de restul apartamentelor din bloc. Multumesc anticipat.
:console:
Buna ziua, as dori sa știu daca cumva este o regula sau in legislatie ceva prevazut ca in cazul apartamentelor de la ultimul etaj (etaj 4 pe Est, in cazul meu) sa se considere un număr suplimentar de elementi calorifer fata de celelalte apartamente de la nivelele inferioare. Multumesc anticipat.