Buna ziua tuturor, as dori sa știu daca cumva este o regula a asociatiilor de locatari sau ceva trecut in legislatie referitor la numărul in plus de elementi calorifer pentru apartamentele de la ultimul etaj ( cazul meu, etaj 4 pe Est), număr in plus fata de cei de la etajele inferioare, tinand cont ca aceste apartamente vor trebui sa-si asigure același confort termic. As dori sa știm daca aceste apartamente ar trebui sa plătească ceva in plus, sau in minus fata de restul apartamentelor din bloc. Multumesc anticipat.
:console:
Pentru a inceta cu aceste aberatii, actuala Lege 230/2007 - privind infiintarea, organizarea si functionarea as. prop., prin HG. nr. 1588 - normele de aplicare, sectiunea a 6-a Repartizarea cheltuielilor pe consumatori tehnici, art.51-52. precizeaza clar ca: repartizare costurilor cu incalzirea (in sistem pausal) se face proportional cu suprafata utila a apartamentului si nu dupa nr. de elementi ai caloriferelor...
Daca repartizarea costurilor cu incalzirea se face prin repartitoare de costuri, firma care presteaza activitate este calificata si repartizeaza aceste costuri dupa alte criterii pe care nu le mai mentionez aici, dar daca este nevoie, putem discuta.
Marirea numarului de elementi la caloriferele apartamentelor situate la ultimul nivel s-a facut din ratiuni de proiectare si pentru a asigura proprietarilor un confort termic aproximativ la fel cu ceilalti proprietari din bloc. Ca ”vine” acum un nene care zice ca a descoperit apa calda, sa fie sanatos! O inregisteaza la OSIM si gata, vindem licenta in toata lumea... Se zice ca ” nu gandi caci totul este deja gandit” (glumeam, ca acum cu libertatea la democratie, avem voie sa emitem cam tot ce ne trece prin cap). Asta e, nelamuriri?
Sa înțeleg ca asociația de locatari care a făcut masuratori, mai precis a numărat numărul de elementi ai caloriferelor fiecărui apartament si a estimat tipul acestora e in afara legii? Precizez ca nu avem repartitoare in asociatie.
Am fost informați ca cheltuielile de caldura începând cu următoare luna vor fi diferentiat pentru fiecare apartament in funcție de numărul de elementi calorifer/ suprafața radianta. Masuratorile au fost făcute de o persoana autorizată, din câte am înțeles de la cei de la asociatie, plătită din banii noștri, 200 RON pentru o scara de 19 apartamente.
Daca persoana era autorizata va facea un inventar si stabilea SET-ul fiecarui apartament, masura caloriferele, tevile, tinea cont de factorul de amplasare al camerei respective....si astfel ar fi fost o treaba care sa merite sa fie platita.
Dar daca numai a numarat elementii si apartamentelor de la ultimul etaj le stabileste o cota de particpare dubla fata de apartamentul de dedesupt este o treaba extrem de proasta si a fost platit degeaba.