avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare caldura

care sunt datele care determina repartizarea calduri si care sunt necesare ptr administrator in urmatoarele cazuri
1) suprafata radianta
2) SET
3) suprafata utila
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:56, 3 Februarie 2018
Exista repartitoare sau nu?
Suprafata utila in cazul repartizarii la pausal, poate fi facut si un inventar al caloriferelor de catre o firma specializata si repartizat pe suprafata radianta dar calculul se face cu un program software.
nu exista repartitoare si tocmai aici este nedumerirea
in cele trei cazuri ce date sunt obligatorii si care determina repartizarea cheltuielilor de catre administrator ?
Daca proprietarii nu si-au schimbat caloriferele in mod semnificativ se poate lua in considerare suprafata utila.
In cazul in care sunt multi care si le-au schimbat cu altele mai eficiente trebuie facut un inventar al lor pe baza suprafetei radiante sau SET inclusiv pentru parti comune.
De ex. la noi se plateste pe Su iar pentru parti comune s-a luat in considerare 10% (subsol si vreo 2-3 pe etaje).
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
cyan, moderator
daca la avizierul unui bloc vad ca administratorul repartizeaza cheltuielile de caldura pe suprafata radianta
ce sta la baza acestei repartizari ?
administratorul are ca date suma suprafetelor radiante pe fiecare apartament?
sau sa fiu mai inteles ,daca eu as fi administratorul si reprezentati blocului imi solicita ca repartizarea cheltuielilor sa se faca pe suprafata radianta
ce date solicit sa mi se puna la dispozitie?

Alte discuții în legătură

Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suprafata radianta? mirelademian mirelademian Va rog sa ma ajutati. Vreau sa stiu cum se calculeaza suprafata radianta. Asociatia imi spune ca depasesc suprafata radianta permisa apartamentului meu cu 39%. ... (vezi toată discuția)
Calcul calorifere in plus mannyx1 mannyx1 Buna seara. Sunt presedintele unui bloc din Bucuresti si ma confrunt cu urmatoarea situatie: un propritar si-a montat in apartament doua calorifere (bucatarie ... (vezi toată discuția)