dezamagitor raspuns, am crezut ca am scris destul de clar, sentinta a fost pe 12 sept 2001, 7 ani plus inca 5 perioada de prescriere inseamna 12 sept 2013. daca contestatia la executare a fost facuta pe 3 sept 2013, a intrerupt cursul prescrierii?
contestatia, se judeca pe 7 octombrie, cand termenele de pedeapsa si cel de prescriere sunt deja trecute
am angajat deja un avocat, dar incerc sa obtin si o alta parere.
multumesc
problema e ca, sentinta definitiva a fost pe 12 sept 2001, contestatia la executare a fost facuta pe 3 septembrie, iar judecarea are loc pe 7 octombrie. intrebarea mea este, la ce sa ma astept, a fost intrerupt termenul de prescriere si poate incepe un nou termen sau pe 7 octombrie se poate admite contestarea la executare si sa fiu scos de sub urmarire penala, astfel incat sa incep si eu o viata normala?
am fost condamnat, dar nu am executat pedeapsa. de la condamnarea definitiva a trecut perioada de pedeapsa 7 ani plus inca 5 ani perioada de prescriere, acum asteptam prescrierea, dar am primit aceasta citatie de contestare
buna ziua . am o mare problema, o condamnare de 7 ani, cu executarea pedepsei din sept 2001. au trecut cei 7 ani, au trecut si cei 5 ani, termen de prescriere si acum am primit acasa o citatie de contestare a pedepsei , mai exact , incerc sa reproduc continutul citatiei : domnul este chemat in instanta in calitate de contestator-condamnat, fond contestatie la executare (art 461 c.p.p), contestatie formulata de biroul executari penale la dos nr ..... . partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat. in cazurile prevazute de art 171 alin 2si 3 c.p.p, apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege aparator, i se va desemna unul din oficiu. in vederea exercitarii dreptului la aparare, citatul poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei. partea careia , personal, prin reprezentant sau aparator ales sau functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei , i s-a inmanat in mod legal citatia ptr un termen de judecata nu mai este citata ptr termenele ulterioare , chiar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie potrivit legii.
daca puteti sa-mi spuneti ce vrea sa insemne aceasta citatie care a venit cu cateva zile inainte de expirarea termenului de prescriptie, si ce pot sa fac sa scap odata de aceasta problema.
va multumesc