buna ziua . am o mare problema, o condamnare de 7 ani, cu executarea pedepsei din sept 2001. au trecut cei 7 ani, au trecut si cei 5 ani, termen de prescriere si acum am primit acasa o citatie de contestare a pedepsei , mai exact , incerc sa reproduc continutul citatiei : domnul este chemat in instanta in calitate de contestator-condamnat, fond contestatie la executare (art 461 c.p.p), contestatie formulata de biroul executari penale la dos nr ..... . partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat. in cazurile prevazute de art 171 alin 2si 3 c.p.p, apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege aparator, i se va desemna unul din oficiu. in vederea exercitarii dreptului la aparare, citatul poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei. partea careia , personal, prin reprezentant sau aparator ales sau functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei , i s-a inmanat in mod legal citatia ptr un termen de judecata nu mai este citata ptr termenele ulterioare , chiar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie potrivit legii.
daca puteti sa-mi spuneti ce vrea sa insemne aceasta citatie care a venit cu cateva zile inainte de expirarea termenului de prescriptie, si ce pot sa fac sa scap odata de aceasta problema.
va multumesc
Incercati sa furnizati mai multe amanunte, este greu de presupus in ce situatie va aflati.
ART. 419
Judecătorul delegat cu executarea
Instanţa de executare deleagă pe unul din judecătorii săi, pentru efectuarea punerii în executare.
Dacă cu prilejul punerii în executare a hotărârii sau în cursul executării se iveşte vreo nelămurire sau împiedicare, judecătorul delegat poate sesiza instanţa de executare, care va proceda potrivit dispoziţiilor art. 460.
am fost condamnat, dar nu am executat pedeapsa. de la condamnarea definitiva a trecut perioada de pedeapsa 7 ani plus inca 5 ani perioada de prescriere, acum asteptam prescrierea, dar am primit aceasta citatie de contestare
Am inteles, este posibil ca Biroul de Executari Penale sa fi formulat contestatie la executare prin care s-a solicite să se dispună cu privire la intervenirea prescripţiei executării pedepsei.
problema e ca, sentinta definitiva a fost pe 12 sept 2001, contestatia la executare a fost facuta pe 3 septembrie, iar judecarea are loc pe 7 octombrie. intrebarea mea este, la ce sa ma astept, a fost intrerupt termenul de prescriere si poate incepe un nou termen sau pe 7 octombrie se poate admite contestarea la executare si sa fiu scos de sub urmarire penala, astfel incat sa incep si eu o viata normala?
Prescrierea faptei
laubalaur13
daca am fost condamnat definitif in sept 2000 la 7 ani de inchisoare ptr infractiuni economice, cand intervine prescrierea faptei , tinand cont de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)
Prescriere
forface94
Am o intrebare la o condamnare de 5 ani pentru inselaciune dupa vechiul cod.
In cat timp se prescrie dupa actualul cod?
Si sa poate face contestatie la ... (vezi toată discuția)