avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescrierea faptei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescrierea faptei

daca am fost condamnat definitif in sept 2000 la 7 ani de inchisoare ptr infractiuni economice, cand intervine prescrierea faptei , tinand cont de faptul ca nu am fost incarcerat niciodata
Cel mai recent răspuns: laubalaur13 , utilizator 15:06, 30 Aprilie 2013
Conform art.126 lit. b c.pen. in situatia dvs , termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 5 ani , la care se adauga durata pedespei pe care ar fi trebuit sa o executati , deci 12 ani , termen care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Este bine de verificat , daca nu a intervenit intreruperea prescriptiei , prev.de art.127 c.pen
laubalaur13 a scris:

daca am fost condamnat definitif in sept 2000 la 7 ani de inchisoare ptr infractiuni economice, cand intervine prescrierea faptei , tinand cont de faptul ca nu am fost incarcerat niciodata

Termenele de prescriptie a executarii pedepsei sunt:
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmeaza a fi executata este detentiunea pe viata sau închisoarea mai mare de 15 ani;

b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmeaza a fi executata, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;

c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.

Asadar, termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 12 ani de la data ramanerii definitiva a hotararii de condamnare.
cum se poate afla daca a intervenit intreruperea prescriptiei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cati ani se prescrie o pedeapsa? ContSters221480 ContSters221480 in urma unui accident de masina, condusa in stare grava de ebrietate( nefiind la primul incident), fara a fii vreo victima, a fost data o sentinta de 1 an si ... (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa JULI5 JULI5 In anul 2004 in decembrie am fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. In anul 2010 am depus o cerere de contestatie in anulare care mi'a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)
Prescrierea RANYAtrans RANYAtrans Daca faptele sant 2007 Prima sentinta 2016 Incadrarea pana la 6 ani condamnare In ce data se prescriu faptele (vezi toată discuția)