Am imprumutat un autoturism unei persoane impreusa cu carte, talon, rca si nu il mai pot recupera.
Am facut o plangere la politie si mi-au spus ca nu e de competenta lor si sa-l dau in judecata.
Sunt proprietar in acte.
Cum pot radia fiscal masina?
Cum se poate recupera un autoturism din posesia unei persoane pentru care sunt proprietar?
Am facut un schimb de autoturisme cu o persoana in vederea testarii pentru cateva zile a celor doua si mai apoi intocmirii celor doua acte de vanzare-cumparare. Nu s-a facut niciun fel de act la acest schimb. Odata cu masina am inmanat persoanei si cartea masinii, certificatul de inmatriculare, asigurare rca.
M-am razgandit in privinta schimbului si am solicitat persoanei sa-mi inapoieze masina si actele insa acesta a refuzat.
Am facut o sesizare la politie insa acestia mi-au spus ca nu e de competenta lor si sa ma adresez instantei competente.
Sunt proprietar in acte (cartea masinii, talon si platesc impozit pentru ea ((nu este radiata de la taxe si impozite)).
Ce se poate face?
In cazul in care masina este surprinsa de catre control-rovinieta, si amenda imi vine mie, ce se poate face?
In cazul in care loveste pe cineva si paraseste locul accidentului, cine este tras la raspundere?