avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate elianna03

Activitate elianna03

Buna ziua,

La inceputul lunii septembrie am anuntat in scris angajatorul ca sunt insarcinata. In acel moment mi s-a dat o copie cu nr de inregistrare dar nesemnata si stampilata de unitate caci persoana responsabila era in concediu. Instiintarea semnata am primit-o abia dupa o luna si dupa plimbari multe la HR. Nu am primit insa si raportul de evaluare a riscurilor, stiu ca legea prevede ca angajatorul trebuie sa informeze in scris angajata referitor la concluziile raportului si la masurile propuse.

Intre timp am avut mai multe probleme cu sarcina si mi s-a recomandat sa intru in concediu de risc maternal. Mergand cu actele la medicina muncii, un cabinet privat subcontractat de companie, doamna de acolo mi-a aratat raportul initial care a fost intocmit pe 20 septembrie 2013 si semnat de unitate in care se dadea recomandarea de reducere a normei de lucru la 6 ore cu respectarea salariului de 8 ore si pauze la nevoie.
Acum se va face un nou raport cu privire la concediul de risc si o noua evaluare.

Mie nu mi s-a adus la cunostinta acest raport pana acum si am continuat sa lucrez 8 ore. Intrebarea mea este: cat timp are la dispozitie angajatorul pentru a informa angajata cu privire la concluziile raportului? Am vazut ca in normele metodologice este specificat termenul de 15 zile lucractoare pentru schimbarea postului de lucru si 5 zile lucratoare pentru celelalte cazuri.

In cazul in care va mai dura procesul pana la adoptarea noii evaluari, as putea beneficia de vechiul raport si sa lucrez intre timp 6h in loc de 8?

Va multumesc mult.
Multumesc mult :)
Buna ziua,

Cazul meu este urmatorul:

Sunt insarcinata si ar trebui sa nasc la mijlocul lunii martie, 2014. Am contract de munca pe perioada determinata care expira pe 31 ian 2013, la acea data voi avea un an de munca.
Totodata sunt studenta la zi.
Stiu ca legea prevede obligativitatea de a avea venituri in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. In cazul meu vor fi 10.
Mai am dreptul la indemnizatie in acest caz?

Va multumesc.