avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate marcadoc

Activitate marcadoc

O persoană fizică, care nu a fost parte în proces, a obținut și publicat fără consimțământul meu, o poză pe facebook cu finalul unei sentințe judecătorești unde apar la vedre datele mele personale-Nume, CNP, adresa.
Ce măsuri pot lua împotriva acelei persoane ?!
Am facut la prim procuror de la care a venit raspunsul ff repede , in care se motiveaza ca dubiile nu au putut fi inlaturate si opereaza in cauza principiul "in dubio pro reo". La judecatorul de camera inca sunt in termenul de 20 zile.
Va rog sa-mi spuneti daca au procedat corect politia si procurorul in neluarea in seama a datei emiterii avizului si a intrarii in posesie a "drepturilor" de material si data (ulterioara) cand au emis hotararea prin care si-au acordat aceste drepturi, adica la acea data nu aveau nici un document acoperitor (chiar emis nestatutar) Multumesc!
Buna ziua. Trei membri ai Cons. de admin.(din 7) al unei asociatii de proprietari de padure (composesorat) si-au acordat cu titlu gratuit, o cantitate de 10 mc/ membru, lemn esenta valoroasa, fara nici o aprobare statutara sau al Adunarii generale.
Am sesizat politia-parchetul pe "abuz in serviciu" s.a. pt ca:
-avizul si expedierea lemnului (ajuns comercializat) a fost emis si transportat in 22 ian 2017
-Abia in IULIE 2017, cons. de admin. a adoptat o hot. prin care isi atribuie aceasta cantitate anual, deci "s-au acoperit" cu un document (ilegal) dupa ce au fost luati la cercetari.
In final, nici politia nici procurorul nu au vrut sa vada faptul ca la data transportului (ianuarie 2017) membrii C.A. nu aveau nici o baza legala, statutara sau de alta natura ca sa-si acorde alte drepturi decat cele prevazute in statut.
Am motive sa sesizez inspectia judiciara pe fapta procurorului care a cercetat cauza ?!! multumesc.

Cum este catalogata din punct de vedere fiscal dar si juridic, activitatea de comert cu lemn de foc facuta de persoane fizice care nu detin ci cumpara lemn de la o persoana juridica (composesorat) si-l transporta la piata cu auto proprii si pe baza de aviz eliberat de ocolul silvic ce are in paza terenul forestier al composesoratului?! Comertul nu este ocazional ci zilnic si in 2016 doar o singura persoana fizica a comercializat peste 244mc , cate 1,5mc/aviz-conform avizelor pe numarul auto aratat de aplicatia SUMAL) si fara a emite bon fiscal, chitanta , factura, fara a plati tva, impozit pe profit sau alte taxe ce le plateste orice firma din domeniu.
Ce autoritati de control ale statului sunt abilitate sa verifice aceste activitati de comert al persoanei fizice ? Multumesc
Buna ziua.
va rog sa ma lamuriti privitor la ce infractiuni (articole din codul penal ) pot fi incadrate faptele membrilor
unui consiliu de administratie a unui composesorat (asociatie de proprietari de padure)
care refuza aplicarea prevederilor statutare (convocarea anuala a AGA pt darea de seama,
aprobarea de AGA a bugetului de venituri-cheltuieli si altele),
care au acceptat si "negociat" exploatarea materialului lemnos de catre o firma la care
presedintele si un alt membru din C.A. sunt angajati cu carte de munca
,
iar acea firma acum refuza plata materialului lemnos exploatat in anul curent si mai este
si debitoare la composesorat de doi ani cu peste 75000 ron
(si totusi i-a fost facilitat si permis accesul la materialul lemnos desi era debitoare - deci a fost favorizata de presedintele C.A.) , cauza care a dus composesoratul in situatia sa fie debitor ,la randul sau, la alte institutii de stat care solicita si penalitati ce vor fi platite tot din drepturile coproprietarilor.?!