Buna ziua. Trei membri ai Cons. de admin.(din 7) al unei asociatii de proprietari de padure (composesorat) si-au acordat cu titlu gratuit, o cantitate de 10 mc/ membru, lemn esenta valoroasa, fara nici o aprobare statutara sau al Adunarii generale.
Am sesizat politia-parchetul pe "abuz in serviciu" s.a. pt ca:
-avizul si expedierea lemnului (ajuns comercializat) a fost emis si transportat in 22 ian 2017
-Abia in IULIE 2017, cons. de admin. a adoptat o hot. prin care isi atribuie aceasta cantitate anual, deci "s-au acoperit" cu un document (ilegal) dupa ce au fost luati la cercetari.
In final, nici politia nici procurorul nu au vrut sa vada faptul ca la data transportului (ianuarie 2017) membrii C.A. nu aveau nici o baza legala, statutara sau de alta natura ca sa-si acorde alte drepturi decat cele prevazute in statut.
Am motive sa sesizez inspectia judiciara pe fapta procurorului care a cercetat cauza ?!! multumesc.
Nu aveti motive pentru inspectia judiciara. Ati facut plangere la prim-procuror, la judecatorul de camera preliminara? Cam acestea erau caile legale de parcurs.
Am facut la prim procuror de la care a venit raspunsul ff repede , in care se motiveaza ca dubiile nu au putut fi inlaturate si opereaza in cauza principiul "in dubio pro reo". La judecatorul de camera inca sunt in termenul de 20 zile.
Va rog sa-mi spuneti daca au procedat corect politia si procurorul in neluarea in seama a datei emiterii avizului si a intrarii in posesie a "drepturilor" de material si data (ulterioara) cand au emis hotararea prin care si-au acordat aceste drepturi, adica la acea data nu aveau nici un document acoperitor (chiar emis nestatutar) Multumesc!
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se poate opina aici, pe forum, fara a se vedea acte, dosar, statutul si regulamentele asociatiei, s.a.m.d., daca si cine a procedat corect sau gresit, cred ca va dati si dvs seama de acest aspect (chiar daca tendinta este de a empatiza cu userul care pune intrebarea). O analiza corecta trebuie facuta vazand hartii si nu in alt mod, etc (altfel, discutia va continua fara finalitate).
10DOvaDOI
Buna ziua,in data de 10.04.2021 am fost programat de catre conducerea composesorat ,,...\", jud Satu Mare sa ridic din padure materialul lemnos in cantitate de ... (vezi toată discuția)
Speta
Stirbu Mihai
X cumpara de la Ocolul silvic masa lemnoasa in valoare de 1000 RON. Primeste actele necesare, respectiv Bon fiscal de Vanzare, emis de organul competent. ... (vezi toată discuția)