O hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila,in care nu face referire la sume de bani,nici macar la cheltuieli de judecata,deoarece nu s-au solicitat , mai trebuie investita cu formula executorie ? Hotarirea se refera la respingerea unei contestatii depusa in scopul anularii unui proces verbal al unei adunari generale . Fiind definitiva si irevocabila ,nu produce efecte juridice de la data cind a devenit irevocabila ?
Mentionez ca in Statut asociatiei exista articol referitor la contestatiile respinse prin hotariri judecatoresti definitive si irevocabile,iar acest articol ,impune obligativitatea respectarii hotaririlor adunarii generale necontestate in termen,sau ,in cazul nostru,contestatia respinsa prin hotarire definitiva si irevocabila.Deoarece,timpul de contestare a expirat,iar,unica contestatie a fost respinsa,nu trebuie respectate si puse in aplicare hotaririle adunarii generale incluse in procesul verbal al adunarii respective ?Conform Statutului,aceste hotariri devin obligatorii pentru toti membrii asociatiei.
Va rog raspundeti-mi cit mai explicit.
Va multumesc .
Cu respect
Se investesc cu formulă executorie hotărârile care au ca obiect plata unei sume de bani, predarea unui bun sau a folosinţei acestuia, desfiinţarea unei construcţii, plantaţii ori alte lucrări. In cazul dvs. contestatia a fost respinsă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Prin urmare procesul verbal al adunarii generale împotriva căruia s-a formulat contestaţie este valid..
Va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.
Sfatuiti-ma,cum sa procedez in cazul in care unii membrii ai asociatiei refuza sa respecte hotaririle inserate in acest proces verbal valid ?
Nu au cum sa refuze, ati mentionat ca exista chiar si in Statutul asociatiei o astfel de prevedere, ei ca membrii au aderat la statut, au semnat ca sunt de acord cu el. Nu le convine sa plece din asociatie. Puneti in aplicare procesul verbal contestat, aduceti-le la cunostinta de hotararea instantei si de obligatiile pe care si le-au asumat cand au devenit membrii.
Va multumesc.Exista o problema : sintem infiintati in baza Legii 1/2000-composesorat-,ori,in acest caz,desi nu se supun Statutului,nu pleaca,deoarece detin cote-parti.Cum se poate proceda in acest caz ?
Proces castigat.
Vasy52
Buna ziua. Am cistigat un proces impotriva asociatiei de proprietari. Speta fiind anulare P.V. adunare generala din 2013, primul capat al cererii. Al doilea ... (vezi toată discuția)