O hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila,in care nu face referire la sume de bani,nici macar la cheltuieli de judecata,deoarece nu s-au solicitat , mai trebuie investita cu formula executorie ? Hotarirea se refera la respingerea unei contestatii depusa in scopul anularii unui proces verbal al unei adunari generale . Fiind definitiva si irevocabila ,nu produce efecte juridice de la data cind a devenit irevocabila ?
Mentionez ca in Statut asociatiei exista articol referitor la contestatiile respinse prin hotariri judecatoresti definitive si irevocabile,iar acest articol ,impune obligativitatea respectarii hotaririlor adunarii generale necontestate in termen,sau ,in cazul nostru,contestatia respinsa prin hotarire definitiva si irevocabila.Deoarece,timpul de contestare a expirat,iar,unica contestatie a fost respinsa,nu trebuie respectate si puse in aplicare hotaririle adunarii generale incluse in procesul verbal al adunarii respective ?Conform Statutului,aceste hotariri devin obligatorii pentru toti membrii asociatiei.
Va rog raspundeti-mi cit mai explicit.
Va multumesc .
Cu respect
Da, asocierea este constituita in baza art. 28 din legea nr. 1/2000. Trebuie sa le reamintiti ca au aderat la un statut care are niste conditii in cuprinsul lui obligatorii pentru toti membrii, iar o hotarare definitiva si irevocabila a unei instante trebuie respectata pentru ca asa este legea in tara aceasta.
Art. 28 alin. 3 din legea 1/2000 prevede ca "(3) Comitetul ad-hoc va prezenta judecătoriei, o dată cu cererea, un statut în formă autentică sau certificată de avocat, în care se vor stabili structura acestora, organele de conducere, modul de administrare a terenurilor forestiere, în condiţiile legii, drepturile şi obligaţiile membrilor, răspunderi, sancţiuni, modul de dizolvare, precum şi alte prevederi specifice". Deci, daca in statut scrie ca hotararile judecatoresti trebuie respectate, este o obligatie pe care ei si-au asumat-o prin semnarea statutului. Intr-o asociere membrii au si drepturi dar si obligatii.
Nu exista o prevedere legala care sa o puteti pune in aplicare impotriva lor, statutul asocierii este actul de baza.
Va multumesc.Va rog sa nu va suparati ca imi permit sa va supun atentiei si urmatorul aspect : cu citeva zile inaintea desfasurarii sedintei adunarii generale convocate statutar,un grup de membri si nemembri au desfasurat o sedinta nestatutara,atit prin convocare,cit si prin desfasurare,dar,din motive pe care nu le mai comentez,au obtinut o hotarire judecatoreasca,definitiva si irevocabila,prin care instanta incuviinteaza modificarile hotarite in sedinta.Precizez :incuviinteaza,fara a dispune inscrierea acestor modificari in Registrul de la grefa Judecatoriei.Dupa citeva zile de la acea sedinta nestatutara,s-a desfasurat sedinta statutara,convocata de organele in drept cu 2 saptamini inainte,pentru a respecta Statutul..Aceasta a doua sedinta a fost corect convocata,a avut cvorum de prezenta si cvorum de vot.Aceasta,a doua sedinta a anulat in totalitate ,toate hotaririle sedintei desfasurate cu citeva zile inainte.Concomitent,adunarea generala a dat un nou vot de incredere conducerii statutar aleasa,cu mult timp in urma,conducere legal inregistrata si validata,care ,in sedinta desfasurata printr-un abuz de minoritate,a fost schimbata (aceasta era miza desfasurarii cu citeva zile inaintea termenului cunoscut de membrii majoritari ca vot ,vot conferit de cotele-parti detinute.).Aceasta,a doua sedinta,a fost contestata in instanta de catre un membru.Contestatia a fost respinsa prin hotarire definitiva si irevocabila.In acest caz,conform Statutului,hotaririle sedintei a doua,devin obligatorii pentru toti membrii.A doua hotarire ,definitiva si irevocabila,fiind posterioara ,nu este cea care este valabila ?Procesul verbal al celei de a doua sedinte,fiind valid,prin hotarire a instantei,nu este cel care trebuie respectat ?In acest caz,nu primeaza evenimentul ulterior ,sau posterior?(,nu stiu care este cea mai corecta exprimare in acest caz).Sper ca este inteligibil ce am scris.Daca trebuie,revin cu detalii.Va rog,ajutati-ma. Va multumesc.
Cu deosebita consideratie
Va rog foarte mult,daca este posibil,ajutati-ma cu raspunsul dumneavoastra.Imi cer scuze ca insist,dar am nevoie de acest raspuns,iar dumneavoastra sinteti foarte documentat.
Va multumesc.
Cu mult respect
Cu privire la "sedinta nestatutara" cine a formulat actiunea in instanta? Asupra la ce s-a pronuntat instanta?
Am impresia ca in asociatia dvs. este un razboi intre membrii ei ... Nu este benefic pentru asociatie, nu acesta este scopul constituirii ei. Chiar nu aveti varianta unei discutii principiale? Daca nu ajungeti la un consens va veti actiona reciproc in instanta si nu veti realiza nimic.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Referitor la intrebarea dumneavoastra,actiunea in instanta a fost formulata de cei care au schimbat conducerea.Ei au obtinut o hotarire definitiva prin care instanta incuviinteaza procesul verbal al sedintei "nestatutare".Ulterior sedintei "nestatutare s-a desfasurat o adunare generala statutara,care a anulat in totalitate hotaririle sedintei "nestatutare".Aceasta a doua sedinta a fost contestata in instanta ,iar contestatia a fost respinsa printr-o hotarire definitiva,irevocabila si executorie.In acest context,nu ultima hotarire ,(fiind posterioara sau ulterioara),este valabila? Statutul impune respectarea ei.
Va rog sa ma scuzati ca va obosesc cu asemenea caz alambicat,dar,dumneavoastra sinteti foarte documentat.Imi cer scuze,dar,se pare, ca in acest domeniu,din pacate,nu sint multe persoane care chiar pricep logic miscarea browniana a acestor formatiuni.Uneori,probabil,simbioza dintre stiintele juridice si stiintele exacte,genereaza o logica imbatabila.Nu va flatez inutil,dar dumneavoastra ati inteles corect.Exista un conflict intre membri,datorita cotelor-parti diferite detinute de membri.In cazul nostru statutul are prevederi clare referitoare la problemele cu care ne confruntam,dar,unii nu respecta statutul.De aici deriva razboiul.Va rog,daca trebuie,revin cu detalii.Sper sa nu va supar.
Va multumesc pentru ajutor.Astept raspunsul dumneavoastra.Va rog sa ma scuzati ca insist,dar am nevoie de sfatul dumneavoastra.
Va multumesc.
Cu deosebita consideratie
Proces castigat.
Vasy52
Buna ziua. Am cistigat un proces impotriva asociatiei de proprietari. Speta fiind anulare P.V. adunare generala din 2013, primul capat al cererii. Al doilea ... (vezi toată discuția)