avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces castigat.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces castigat.

Buna ziua. Am cistigat un proces impotriva asociatiei de proprietari. Speta fiind anulare P.V. adunare generala din 2013, primul capat al cererii. Al doilea capat al cererii a fost art. 10 din L.230/2007. Intrucit am gresit data depuneri cererii si nefacind cerere de corectare eroare materiala punctul doi a fost respins. Membrii asociatiei de proprietari fiind mintiti de aproximativ 40 de ani in sensul ca asociatia este condusa ,,foarte" bine nu mai vor sa vina la adunarile generale convocate in cursul saptaminii dupa orele 19, drept care de 3 luni nu se pune in executare hotarirea Tribunalului ramasa definitiva. Ce pot sa fac pentru a se intra in normalitate?? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vasy52 , utilizator 15:02, 24 August 2016
Dar ce prevedea acel PV din anul 2013? De atunci a trecut ceva timp. Iar daca instanta a hotarat ceva, acea hotarare se aplica, o aplica presedintele, comitetul, administratorul... si nu se asteapta convocarea adunarii generale.
Dati-ne cateva amanunte sa intelegem situatia.
Pentru Adriantot. Va multumesc. Adunarea generala a fost nestatutara. Lipsa cvorum si desi am fost doua persoane care au sesizat acest fapt, presedintele care nu mai erea in functie avind contractul de mandat anulat de primarie, a continuat sedinta. In esenta, in anul 2016, a fost anulat P.V. si implicit adunarea generala din 2013. Daca Judecatoria se raporta direct la L.230/2007, cauza nu trebuia aminata degeaba (in afara de cererea de chemare in judecata si documentele adiacente nu sa cerut nimic in plus), atita timp. Convocarea adunarii generale, este necesara ,intrucat trebuiesc alese alte organe de conducere ale asociatiei de proprietari. Am gasit pe alte forumuri. Nerspectarea unei hotariri judecatoresti se poate pedepsi penal si civil, daca ma constitui parte vatamata.
In 2013 aveati acelasi presedinte ca si astazi ori intre timp ati ales alt presedinte? Ati mai avut adunari generale din 2013 pana acum?
Buna ziua. Presedintele, a fost din 1976 cu mici intreruperi pana in 2015.
in 2015 a fost ales un presedinte , autopropus. Au fost ,,susanele" de adunari generale, fara intrunirea cvorumului. Dupa 2013, in urma procesului intentat de mine, au fost adunari reconvocate, pentru neintrunire cvorumului si joaca de-a demisia.
Inteleg ca ati contestat in instanta hotararile adunarii generale din 2013 iar instanta a spus ca aveti dreptate si ca acea adunare generala nu a fost statutara ori nu a intrunit conditiile legale pentru a lua hotarari.
Dar in 2015 a fost ales alt presedinte pe care-l aveti si acum. Acum ce doriti sa se intample?

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari lucian67 lucian67 buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei ... (vezi toată discuția)